Без голове, с малко положения, но с червен картон: Черно море и ЦСКА 1948 откриха сезона в Първа лига! (ВИДЕО)


Без голове, с малко положения, но с червен картон: Черно море и ЦСКА 1948 откриха сезона в Първа лига! (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

955 0

Вицешампионът Черно море и ЦСКА 1948 официално дадоха старт на новия сезон в Първа лига! Двата отбора обаче не успяха да се победят на "Тича" и завършиха 0:0, като в края на двубоя играчът на "червените" Раян Бидунга бе изгонен след втори жълт картон.

Преди началото на срещата двата отбора и феновете се изправиха, за да чуят химна на България, а след това последва и минута мълчание в памет на легендарния вратар на Ботев (Враца) и ЦСКА Илия Вълов, който почина преди няколко дни.

И двата отбора са евроучастници, но все още не са стартирали в Лигата на конференциите, като това ще се случи идната седмица. На 25 юли варненци играят с Апоел Беер Шева, а "червените" с Будучност.

Първото полувреме не бе особено богат откъм положения. Още в началните минути Пламен Илиев спаси изстрел на Ради Кирилов, но след това последваха минути на доминация на "моряците". Петър Маринов обаче нямаше много сериозни намеси, като в 30', отразявайки удар на Дуду от границата на наказателното поле. В 41' Мазир Сула пробва късмета си от дистанция, но вратарят на ЦСКА 1948 показа добър рефлекс и изби в корнер.

Първата по-любопитна ситуацията за втората част бе в 57'. Тогава футболистите на ЦСКА 1948 имаха претенции за дузпа за нарушение на Влатко Дробаров срещу Бирсент Карагарен. Главният съдия Георги Гинчев правилно не посочи бялата точка, като прецени, че контактът е бил прекалено слаб.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Чак 20 минути преди края се стигна до най-опасното положение. Васил Панайотов получи отдясно и центрира по земя. Там Златев стигна до топката, но насочи опита си право в Маринов, а при добавката се стигна до корнер. В заключителните минути отборът на Илиан Илиев бе по-деен, а в 90' Раян Бидунга бе изгонен след втори жълт картон. Времето обаче се оказа прекалено малко, за да може "моряците" да стигнат до гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички