ЦСКА 1948 записа историческа победа в Европа, но пропусна да си реши мача


ЦСКА 1948 записа историческа победа в Европа, но пропусна да си реши мача
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1796 0

ЦСКА 1948 победи черногорския Будучност в първи мач от втори квалификационен мач в Лига на конференциите. Българският тим обаче се наложи само с 1:0 на Националния стадион след попадение на Бирсент Карагерен в 44'. За него му асистира Симеон Василев.

Съперникът на "червените" показа, че е преодолим, като не създаде особени опасности на столичния тим. ЦСКА 1948 ще се надява да спечели и реванша след седмица в Подгорица, за да влезе с увереност в трети кръг.

Това е първа победа за родния тим в европейските клубни турнири, тъй като при дебютното си участие през миналия сезон те загубиха и двата си мача срещу ФКСБ в същия турнир. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен удар в срещата бе отправен в 5-ата минута от играча на ЦСКА 1948 - Талис, но той попадна в обсега на вратаря на гостите Милан Миятович. Две минути по-късно и Будучност създаде опасност пред вратата на столичани. В 13' ЦСКА пропиля добра възможност след хубава атака. 

В 20-ата минута ЦСКА 1948 пропиля отлична възможност, когато Талис намери на добра позиция Умарбаев, но таджикистанецът не успя да насочи добре и вратарят спаси. 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Последваха още няколко създадени от българския тим възможности, след което играта се поизравни и последваха минути без голови възможности. 

В 40-ата минута Стив Фуртадо отправи сякаш случаен изстрел, който мина покрай вратата на черногорците. Четири минути по-късно атака отляво доведе до откриване на резултата на "Васил Левски" - след хубаво центриране левият бек на гостите "увисна" и Бирсент Карагерен засече с глава и реализира за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Будучност стигна до своя първия точен удар в мача в 51', но изстрелът на Пелишич не застраши "червената" врата. В 57' Умарбаев пробва далечен изстрел, който обаче Миятович улови без проблем. 

В 65' черногорците създадоха опасност пред вратата на Маринов, а 2 минути по-късно защитник на гостите изчисти от голлинията удар на голмайстора Карагерен. 

В 74' удар на Булатович отиде доста над вратата. ЦСКА 1948 отговори с пробив на Радослав Кирилов, който остана очи в очи с Миятович, но стражът самоотвержено спаси.

В 85' грешка на младия страж на домакините едва не им коства изравняване, но тимът на Валентин Илиев поправи с общи усилия това. В добавеното време Маринов улови топката след опасен изстрел от играч на Будучност. 

СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: Маринов – Стив Фуртадо, Реян Даскалов, Теодор Иванов, Симеон Василев – Неделко Пишчевич, Парвиз Умарбаев – Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов – Марио Илиевски

Будучност: Миятович – Гошевич, Аджич, Орахавач, Гривич – Бърнович, А. Булатович – Вукотич – Гърбич, Иванович – И. Булатович

Къде да гледаме ЦСКА 1948 - Будучност по ТВ?

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА 1948 няма кадрови проблеми преди двубоя и ще може да използва всичко най-добро срещу този съперник. Треньорът Валентин Илиев призна и че са подготвени за черногорците.

От Будучност пък посочиха, че също са запознати с българския тим, който похвалиха. За тяхно съжаление, черногорското първенство още не е започнало, а ЦСКА 1948 вече изигра един мач от новия сезон в Първа лига - 0:0 срещу Черно море.

Преди една година столичният тим дебютира в евротурнирите, като направи 2 добри мача с румънския ФКСБ, но беше елиминиран още в началото на пресявките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички