Кирил Домусчиев е категоричен: ЦСКА-София е измама - не мога да приема отбор от Ловеч за ЦСКА


Кирил Домусчиев е категоричен: ЦСКА-София е измама - не мога да приема отбор от Ловеч за ЦСКА
Снимка: СНИМКИ: Lap.bg/ колаж: sportlive.bg

63268 0

В навечерието на голямата битка от първия кръг в Първа лига между Лудогорец и ЦСКА, припомняме една от големите драми между двата тима. Тя, разбира се, е свързана с дългогодишното вярване на собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, че това ЦСКА не е ЦСКА, което той е обичал. Сега припомняме някои от най-паметните му цитати по темата с рубриката "Глас от миналото" на Sportlive.bg. 

Кирил Домусчиев е безспорно най-успешният собственик на клуб в българския футбол в историята. Лудогорец няма сезон, в който не е печелил титлата, откакто отборът влезе в Първа лига, а освен това два пъти влезе в груповата фаза на Шампионска лига. 

Разбира се, до това маститият бизнесмен да поеме контрола в тима от Разград се стигна, след като така и не успя да вземе акциите на ЦСКА при няколко опита. И, повечето фенове на ЦСКА вероятно съжаляват, защото това, което се случва в Разград, можеше да се случва и на "Армията", но в много по-голям мащаб. 

Кирил Домусчиев не признава ЦСКА - София за ЦСКА

Домусчиев не признава ЦСКА-София за ЦСКА 

Собственикът на Лудогорец никога не е криел вярването си, че ЦСКА на Гриша Ганчев (а сега и, макар и неофициално, на Валтер Папазки) не е наследникът на ЦСКА. През 2017 година той беше особено краен в оценката си за тима от София. 

"Симпатизирам на ЦСКА 1948. Това са хора, като мен - цесекари, които не приемат измамата, която се направи с Литекс, Етрополе и т.н.. Харесвам тези ентусиасти, които тръгнаха по законовия път.", каза Кирил Домусчиев в интервю за медийния портал "Sportal" през октомври 2017 година.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

"Във футбола има много интриги и е нормално, когато не приемем ЦСКА на "Армията", да се споменава моето име", допълни той тогава. 

Това обаче далеч не беше първият случай, в който Домусчиев изрази гласно мнението си за тима на Гриша Ганчев. По-рано през годината той назова тима като "ЦСКА тире София" в интервю за БНТ (януари 2017 година). Попитан дали без да иска се е изразил така за "червените", той изрече следните слова: 

Домусчиев критикуваше сериозно действията на Ганчев по казуса ЦСКА

"Знаете, че този отбор не го признавам за ЦСКА. Аз като цесекар не мога да призная отбор от Ловеч за ЦСКА - Ловеч-Етпрополе за ЦСКА. Няма как да стане". 

Дербито между "зелени" и "червени" е в неделя вечер - интересен факт преди сблъсъка е, че в топ 10 на най-скъпите играчи в Първа лига има 9 играчи на Лудогорец и едва 1 на ЦСКА (подробности)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички