"Искам да разберете цялата истина": Шеф на клуб от Първа лига скочи на феновете и разказа притеснителни факти


"Искам да разберете цялата истина": Шеф на клуб от Първа лига скочи на феновете и разказа притеснителни факти
Снимка: Lap.bg

1426 0

Локомотив София представи на пресконференция новия собственик Веселин Стоянов. На нея бе и вече бившата силна фигура при столичните "железничари" Иван Василев. Той разказа за работата си в клуба и призна, че е разочарован от отношението на феновете.

За проблемите между Иван Василев и феновете на Локомотив София

Иван Василев приключи с Локомотив София

"Всичко сме направили за феновете. Това, че те направиха някои грешки, сигурно и аз съм сгрешил, но да ме очернят така, 14 месеца не съм стъпил на стадиона, това не е нормално. Вариантите бяха да продам отбора, да остана и да го затворя. По всяка вероятност нямаше да го затворя в никакъв случай, може би нямаше да издържа.

Още: Новият собственик на Локомотив София бе официално представен, даде голямо обещание

Вървяхме в правилна посока, но с тези фенове нямаше да се оправя в никой случай. За тази „любов“, за която си плащах 5-6000 лева. Те са 50 фена, от които 5 са активни. Никой не ме попита какво се случи, трябваше да ме очернят и да ме пуснат да си ходя. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик, аз дойдох да помогна. Надскочихме себе си. Работех денонощно за Локомотив София. Не може да се очаква от Локомотив след една година да става шампион, нямаме този бюджет, това става във времето, стъпка по стъпка" - споделя той.

А ето и какво точно сподели Василев за свършеното в Локомотив София и защо отсече, че се е почувствал сякаш е бил през 1960 година заради състоянието, което е заварил:

Иван Василев сподели какво е направил за Локомотив София

"От 9 години и 1 месец правим всичко възможно Локомотив София да съществува. Веселин Стоянов е един невероятен човек. Всичко беше разбито, нито тренировъчни терени, нито терени за юношите, всичко беше развалина. Поех трудната част за възстановяването. Това ми струваше много отделено време и много средства, най-вече трябваше да присъствам на всяка операция, за да гледам как вървят нещата. Все едно бяхме 1960 година. Бяха пораснали дървета, беше сгория, поливахме с маркучи. Искам да благодаря на кмета на Община Надежда, оказа ми голямо съдействие. Започнах да търся решения за детско-юношеската школа. Отне ми близо една година. Направихме фитнес, заседателна зала, много неща, които хората действително не знаят.

Още: Летен трансферен прозорец в Първа лига (ОБНОВЯВА СЕ)

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Много нерви, много лишения на моето семейство, но успяхме. Всичко, което съм правил, съм го правил в името на Локомотив София, това оставя актив на клуба. Искам да го знаете и да разберете цялата истина каква е. С много мъки, с много средства успяхме не да възстановим, а да сглобим Локомотив София. Това е институция, Локомотив има добра визитка, не само в България. Успяхме да създадем един чист и истински Локомотив. Година и половина пандемия изживяхме. Когато казах, че напускам, не вярваха. Направил съм всичко за хората, не за себе си, това всичко остава на локомотивската общност и новия собственик. Ще се радвам отборът да върви добре" - разказва той.

Освен това сподели как се е борил за Локомотив София да го върне в първото ниво на футбола у нас. Разказа и за реакцията, която е получил въпреки това, като призна и за опасността да се превърнат в "Берое 2".

"Това, което съм се борил да върна Локомотив в „А“ Група, е факт, правено е за тях. Вместо „Благодаря!“, получих само глупости по мой адрес и по адрес на моето семейство, а това не го заслужавам. Имах оферти да го продам, щях да осребря част от вложенията си, но може би щяхме да станем Берое 2, не исках да го направя това. Три пъти можех да се оттегля.

Бивш играч на Левски, забъркал култов момент с Юга и Цецо Найденов, остава в Първа лига

Градихме го от първата година от аматьорските дивизии. На никой не е лесно, но благодаря на моя екип. Сигурно сме правили грешки, няма безгрешен човек, но това си го оставям за себе си. Това, което имам да кажа. Пожелавам на момчетата да са здрави, докато са живи. Всичко е за тях. Победите и загубите вървят ръка за ръка, това е футболът, за съжаление. Когато феновете и клубът не гледат в една посока, не е добре. Не съм обидил никой от тях" - каза още Василев.

Още: Бившият нападател на Локомотив Пловдив Анте Аралица пред трансфер в Локомотив София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички