Мирчо Димитров: Никой в чужбина не търси нашите играчи


Мирчо Димитров: Никой в чужбина не търси нашите играчи

5047 0

Мениджърът Мирчо Димитров, който посредничи при трансферите за доста играчи от "А" група в Русия, обяви, че никой отбор няма интерес към български футболисти. Единственият начин наш играч да премине в чуждестранен клуб е да бъде предложен от агент.

Г-н Димитров, какво да очакваме от зимния трансферен прозорец в България?

- Трудно е да се каже. Основно ще пристигнат играчи със свободни трансфери. Тази практика се проявява не само в България, а и в другите страни заради кризата. Единствено Лудогорец могат да си позволят да купят някой футболист с трансферна сума.

Посредник сте при трансферите на наши играчи в Русия. Има ли възможност някои от футболистите на Лудогорец да отидат там?

- Всеки един от футболистите на "зелените" може да играе в руското първенство. Играчите им притежават чудесни качества. Показаха го през изминалата година с подвизите си в европейските турнири. Ако Лудогорец играеше в елитната група на Русия, щеше да е на пето-шесто място.

Може ли някой български футболист да направи трансфер в чужбина?

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- За жалост никой не търси нашите играчи. Ние, мениджърите, трябва да ги предложим на някой клуб. Трябва да ги убедим, че отговарят на изискванията. Всеки отбор търси евтини, но качествени играчи през зимния трансферен прозорец. През него рядко се осъществяват бомбастични сделки.

Голям интерес има към играчите на ЦСКА. Смятате ли, че "армейците" ще се разделят с основните си кадри?

- ЦСКА начело със Стойчо Младенов прави велики неща. В клуба бяха привлечени играчи на килограм, а сега към тях има огромен интерес. Никой досега не се е допитвал до мен относно футболисти на ЦСКА.

Какъв е правилният модел, за да може да се развива българският футбол?

- Футбол се прави с пари. Лудогорец го показа най-добре. След доста вложения в тима резултатите са на лице. "Левски" и ЦСКА трябва да вземат пример от "орлите", за това как трябва да се работи в един отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички