Официално: Добрин Гьонов получи главен пост в БФС на Георги Иванов


Официално: Добрин Гьонов получи главен пост в БФС на Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

433 0

От Българския футболен съюз съобщиха във вторник за поредните промени в управлението на централата. Официално бяха назначени Добрин Гьонов и Ивета Банкова на длъжността заместник изпълнителен директор.

Гьонов ще е доволен

За бъдещето на доскорошния ръководител на ЦСКА 1948 се спекулираше дълго, след като се появиха информации за назначението му още преди няколко месеци. Официално на поста изпълнителен директор встъпва и Андрей Петров. 

Съобщението на БФС

"Добрин Гьонов ще отговаря по футболните въпроси във Федерацията. Специализира „Международна икономика“, а по-късно придобива и магистърска степен „Икономика и финанси“ от университета в Падуа, Италия. Преди това завършва Италианския лицей в София. Гьонов има управленски опит във футбола и е тясно запознат със спорта. От 2016г. до момента е бил част от ръководството, като изпълнителен директор на клуб ФК ЦСКА 1948, член на УС на Българска професионална футболна лига (БПФЛ), както и член на работната гурпа на Европейската клубна асоциация ECA.

От малък тренира фехтовка и печели единадесет републикански шампионата и „Купа България“. Рекордьор е в класацията за най-добър български фехтовач на престижния турнир „Аспарухов меч“, с 5 отличия. 

Ивета Банкова ще бъде заместник изпълнителен дериктор по международните въроси и ще работи в тясно сътрудничество с централите на ФИФА и УЕФА.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Банкова е завършила специалност „Футбол“ в Националната спортна академия (НСА), а по-късно и магистърска степен по Спортен мениджмънт. 

Отделно от това е преминала редица специализации и обучителни програми на най-високо ниво във ФИФА и УЕФА. Ивета Банкова има 17 годишен стаж в националната ни футболна централа. Тя заема позицията директор на Международния отдел на Българския футболен съюз с доказани професионални качества и има богат опит като делегат на мачове под егидата на европейската централа УЕФА", написаха от централата на официалния си сайт.

Още: Голям шеф в ЦСКА 1948 си призна: Работил в ЦСКА 1948, не в ЦСКА

Голямата промяна в ЦСКА 1948 е факт: Стефан Сотиров наследи Добрин Гьонов

Дългогодишното лице на ЦСКА 1948 напуска клуба

Шеф в ЦСКА 1948 се надява отборът да играе срещу Челси в Европа

Добрин Гьонов е оптимист: ЦСКА 1948 ще пренапише историята с победа над ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички