Официално: Изненадваща треньорска раздяла в Първа лига - любимец на ЦСКА е свободен


Официално: Изненадваща треньорска раздяла в Първа лига - любимец на ЦСКА е свободен
Снимка: Lap.bg

11784 0

Изненадваща раздяла с треньор в Първа лига дойде няколко дни след края на сезона за българския футбол. След като Ботев Враца спаси елитния си статут след успеха с дузпи над Марек Дупница, сега се раздели със старши треньора си Христо Янев.

Това бе оповестено официално от клуба в сайта и в социалните канали на врачани. Посочва се, че двете страни са си стиснали ръцете след края на кампанията и са се разделили по взаимно съгласие.

Председателят на Управителния съвет на Ботев Враца Вангел Вангелов каза мили думи по адрес на Янев и екипа му, като искрено му благодари и му пожела успех от името на цялото ръководство. Янев също благодари на клуба, както и на шефовете в него.

Още: Ботев Враца отнесе голямо наказание от БФС, ЦСКА без Браян Кордоба за старта на Първа лига

Ето и цялото съобщение, в което са побрани и думите на Вангел Вангелов и Христо Янев, без редакторска намеса:

Христо Янев и Ботев Враца се разделиха

Христо Янев се раздели с Ботев Враца

"Ботев и Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие

Още: Кметът на Враца и член на Изпълкома призова БФС към промяна: Задава ли се революция?

Двете страни си стиснаха ръцете след края на сезона в Първа лига.

„Благодарим на Христо Янев и екипа му за свършената работа. Той показа, че е истински професионалист, който е отдаден на работата и върши всичко с душа и сърце. Той, екипът му и футболистите успяха да спасят отбора, който бе изпаднал в тежка ситуация. Разговаряхме помежду си и заедно взехме решение, че пътищата ни ще се разделят. Цялото ръководство му пожелава успех в бъдещата работа“, заяви председателят на УС на Ботев Вангел Вангелов.

„Искам да благодаря на Ботев Враца като клуб, че ми даде възможността да се докажа като треньор, който гони целите си до последно без значение колко трудна е ситуацията, в която се намира отборът! Благодаря на ръководството в лицето на председателя на УС Вангел Вангелов и члена на управителния съвет Валентин Лилов и изпълнителния директор Тихомир Алексов, които ме подкрепяха безрезервно и ми позволиха да налагам идеите си до самия край. Благодаря на отбора и футболистите, че не спряха да се борят до последната възможност и показаха, че са големи характери и мъже. Благодаря и на моя екип – Калоян Генов, Христо Митов и Ивайло Младенов, че бяха професионалисти и са в основата на това чудо. Не на последно място на феновете и града, че получих подкрепа, любов и съпричастност. Успех на Ботев през следващия сезон“, заяви Христо Янев" - написаха врачани.

По детски чист Христо Янев: Благодари на семейството си и Вселената, проговори и за бъдещето си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички