След много варненски страсти: Черно море показа, че е по-добър от Спартак (ВИДЕО)


След много варненски страсти: Черно море показа, че е по-добър от Спартак (ВИДЕО)
Снимка: FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна

293 0

Черно море е големият победител във варненското дерби от 9-ия кръг на Първа лига. "Моряците" сразиха Спартак Варна с 2:0, като Мазир Сула откри от дузпа в 8', а в 58' Дуду удвои. След този успех отборът на Илиан Илиев е трети с 4 точки по-малко от Левски и Лудогорец, а "соколите" са пети с 15 пункта.

Черно море бе по-добрият отбор на терена и заслужено победи, което ядоса феновете на противниковия отбор, които викаха за оставка на своя треньор Кирякос Георгиу.

Срещата започна много динамично, като и двата отбора се хвърлиха доста агресивно. А Георги Кабаков даде картони на Йоан Бауренски и Даниел Димов само след 2 минути игра. 4 минути след това пъ бе отсъена и дузпа в полза на "моряците".

Исмаил Иса успя да я спечели, докато Мазир Сула реализира наказателния удар без проблеми за 0:1. Отборът на Илиан Илиев осъществи контрол, но след 10-ина минута Ахмедов имаше добър шанс като отправи диагонален удар посока вратата.  След около 25 минути игра Кристиан Илич стреля от далеч, но Пламен Илиев се справи безупречно и отрази в ъглов удар.  Малко преди почивката Радослав Димитров опита късмета си, но топката спря от външната страна на мрежата.

Началото на втората част бе изцяло под контрола на гостите. Малко лиши Даниел Димов и Васил Панайотов от това да удвоят преднината.  Исмаил Иса се размина с гол-красавец, като нападатеят стреля от трудна позиция с пета, но топката мина малко встрани от вратата.

В 58' натискът на "моряците" даде резултат. Иса спечели топка във въздуха  и подаде по фланга за Пашеко. Той успя да по страхотен начин Дуду в наказателното поле, който от близко разстояние се разписа за 0:2.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В 65' Сула бе много близо до втория си гол в мача, но Величков се справи по страхотен начин. След 70' Спартак опита по-смело да погледне в атака.  Резервата Ивей Ромееш нанесе силен изстрел от границата на наказателното поле, но право в обсега на Илиев. Ромееш получи и шанс за добавка с глава, но без успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички