СРАМ! Невиждана неграмотност в БФС - КОЙ го допусна?! (СНИМКИ)


СРАМ! Невиждана неграмотност в БФС - КОЙ го допусна?! (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

3254 0

Българският футболен съюз допусна срамен гаф. Родната ни централа публикува новина, свързана с новите позиции на Добрин Гьонов и Ивета Банкова. В нея обаче има куп грешки и неточности.

БФС със страшно неграмотно съобщение

Три от тях са свързани със запетаи - две поставени на места, на които не трябва да бъдат, както и една пропусната. Четвърта грешка е пропуснат дефис при изписването на "17-годишен".

Другите две грешки са от така наречените "печатни"/"клавиатурни" и е по-лесно да бъдат подминати, но отново правят неприятно впечатление. Става въпрос за "работната гУРпа" и за "изпълнителен деРИктор".

Можете да видите въпросните неточности чрез прикачените скрийншоти по-долу в материала. В обръщението дори не маркираме графични грешки, пропуснати разстояния и подобни "дребни детайли". А ето и цялото съобщение от БФС без редакторска намеса:

"От днес, 1 октомври длъжността заместник изпълнителен директор на Българския футболен съюз заемат Добрин Гьонов и Ивета Банкова.

Изпълнителният директор Андрей Петров също встъпва официално на поста си от днес.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Добрин Гьонов ще отговаря по футболните въпроси във Федерацията. Специализира „Международна икономика“, а по-късно придобива и магистърска степен „Икономика и финанси“ от университета в Падуа, Италия. Преди това завършва Италианския лицей в София. Гьонов има управленски опит във футбола и е тясно запознат със спорта. От 2016г. до момента е бил част от ръководството, като изпълнителен директор на клуб ФК ЦСКА 1948, член на УС на Българска професионална футболна лига (БПФЛ), както и член на работната гурпа на Европейската клубна асоциация ECA.

От малък тренира фехтовка и печели единадесет републикански шампионата и „Купа България“. Рекордьор е в класацията за най-добър български фехтовач на престижния турнир „Аспарухов меч“, с 5 отличия.

Ивета Банкова ще бъде заместник изпълнителен дериктор по международните въроси и ще работи в тясно сътрудничество с централите на ФИФА и УЕФА.

Банкова е завършила специалност „Футбол“ в Националната спортна академия (НСА), а по-късно и магистърска степен по Спортен мениджмънт.

Отделно от това е преминала редица специализации и обучителни програми на най-високо ниво във ФИФА и УЕФА. Ивета Банкова има 17 годишен стаж в националната ни футболна централа. Тя заема позицията директор на Международния отдел на Българския футболен съюз с доказани професионални качества и има богат опит като делегат на мачове под егидата на европейската централа УЕФА" - гласи то.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички