Забравили да изчислят козирката на “Колежа” - ще пречи завинаги на тревата


Забравили да изчислят козирката на “Колежа” - ще пречи завинаги на тревата
Снимка: БГНЕС

1530 0

Ръководството на Ботев Пловдив призна каква е ситуацията с терена на стадион "Христо Ботев". Оказа се, че проблемът е дълготраен и само покупката на специална техника може да го реши. 

Ботев с голям проблем

По-конкретно козирката не била изчислена правилно и това пречи на живота на тревното покритие. За това теренът е в толкова лошо състояние, като сценарят ще се повтаря при тежки атмосферни условия през лято и зима. 

Сега Ботев Пловдив отново ще се премести на Коматево, а едва следо тстраняването на проблема на "Колежа" - ще започне реновирането на терените в покрайнините на Пловдив. 

Решението на Ботев

"Уважаеми ботевисти,

Ръководството на ПФК „Ботев“ ви информира, че предстоящият двубой със Спартак (Варна) ще се играе на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в квартал Коматево. Причината е стартиралият процес по незабавно отстраняване на проблемите с тревното покритие на стадион „Христо Ботев“.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Болестта, която засегна тревата на стадион „Христо Ботев“ и която е често срещана по повечето такива съоръжения у нас, вече е овладяна. Сега тревното покритие се нуждае от допълнителни мерки, за да се възстанови изцяло и кореновата система да бъде подсилена.

Молим привържениците на ПФК „Ботев“ за разбиране. Искаме да ви уверим, че ръководството прави всичко по силите си, за да отстрани проблема.

В последните седмици се допитахме до експерти и направихме всичко възможно, за да ограничим щетите. Не пестихме нито средства, нито усилия и тревата беше третирана по възможно най-добрия начин.

Бяхме информирани, че проблемите са продиктувани както от извънредно високите температури, така и от липсата на циркулация на въздуха на стадион „Христо Ботев“ след поставянето на козирката.

Замервания през лятото са показали, че температурата на почвата е достигнала 61 градуса. В същото време стадионът е проектиран по начин, който не позволява пълноценното циркулиране на въздуха в зоната на терена, което би ограничило разпространяването на болестта.

Експертната оценка гласи, че през зимата проблемите отново ще са налице, въпреки всички наши усилия сега и в бъдеще. Решението е оборудването на стадион „Христо Ботев“ с техника, която да предпазва тревата и при високите температури през лятото, и при минусовите такива през зимата.

Искаме да ви информираме, че процесът по възстановяване на стадион „Христо Ботев“ сега ще отнеме около две седмици. След това ще започне възстановяването и на основния терен на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика", написаха от Ботев Пловдив. 

Още: БФС насрочи седмия кръг, но никой не казва къде ще се играе ЦСКА - Ботев Пловдив

Трагична вест: Любим футболист на Ботев Пловдив внезапно почина едва на 40 години

Ботев Пловдив нахлу в челото на Първа лига след успех над Хебър (ВИДЕО)

Кратер зейна пред голлинията на “Колежа”, БФС с ново брутално решение (ВИДЕО)

"Видяхме и Европа, не е толкова страшно": Ивелин Попов надъха всички от Ботев Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички