"Български" ЦСКА се затрудни срещу сърби, но късен гол осигури шеста победа със Стипич


"Български" ЦСКА се затрудни срещу сърби, но късен гол осигури шеста победа със Стипич
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7238 0

ЦСКА спечели и последния си приятелски мач на подготвителния лагер в Банско. В шестата контрола за "армейците" съперник им бе сръбският Раднички Ниш, срещу който момчетата на Томислав Стипич записаха шеста победа. 

Тя обаче не дойде лесно - в двубоя, втори за "червените" в петъчния ден, липсваха добри ситуации и играта също не предлагаше радост за окото. Дори в последните 10-ина минути Раднички удари греда, но ЦСКА успя да вземе победата с гол в 82', дело на Марк-Емилио Папазов. 

Любопитното около днешния мач бе, че хърватският треньор пусна в титулярния състав деветима българи и само двама чужденци в лицето на Амос Юга и Матиас Фаетон. Изцяло "български" бе и победният гол, изработен от резервата Симеон Александров. Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Ниш са по-активни в първите 10 минути, но не успяват да подложат на натиск "червената" отбрана. Прави впечатление, че съставът на ЦСКА е наситен с български играчи - само двама чужденци започнаха титуляри срещу Раднички. 

Постепенно българите овладяха топката и заиграха по-уверено. Сериозни ситуации пред някоя от двете врати обаче липсват. В 35' до по-сериозна ситуация стигна сръбският тим, като изстрел на Ивеля беше отразен уверено от Орлинов. 

Умората от двата мача в един ден се отразява на "червените", които не предлагат нищо стойностно като игра през първите 45 минути в Банско. Но съперникът също не успя да блесне с положения и представяне.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54' се откри нов шанс за гостите, но ударът на Юсуф Бамиделе, насочен под гредата, беше отразен от стража на ЦСКА. След това натискът на сръбският тим се усили и същият играч направи още един пробив в опит да осигури победата на Раднички.

ЦСКА стигна до удар на Илиев в 64', който премина встрани от вратата. Пет минути по-късно футболистът на гостите от Ниш - Базиле, получи втори жълт картон, въпреки че влезе като резерва, и се наложи да бъде заменен.
В 75-ата минута Раднички стигна до отлична възможност пред вратата на българския гранд - ударът на Белакович обаче разтресе гредата. 

ЦСКА стигна до удар на Илиев в 64', който премина встрани от вратата. Пет минути по-късно футболистът на гостите от Ниш - Базиле, получи втори жълт картон, въпреки че влезе като резерва, и се наложи да бъде заменен.

В 75-ата минута Раднички стигна до отлична възможност пред вратата на българския гранд - ударът на Белакович обаче разтресе гредата. Резултатът бе открит малко изненадващо в 82', когато "червената" резерва Марк-Емилио Папазов се разписа. 

Симеон Александров, който тъкмо бе сменил Йоан Борносузов, отне топката и намери Папазов в наказателното поле. Нападателят финтира бранител в синьо и с удар с ляв крак донесе победата на "червените" - шеста за тях в шест проверки досега. 

Състави

ЦСКА: Орлинов, Дончев, Иванов, Илиев, Турицов, Юга, Николов, Цеков, Тасев, Фаетон, Папазов

Раднички Ниш:

Преди ЦСКА - Раднички Ниш

ЦСКА записа пет победи от пет мача до момента в предсезонната подготовка, като записа следните резултати:

  • Срещу Беласица - 2:0;
  • срещу Крумовград - 2:0;
  • срещу Поли Яш - 2:1;
  • срещу Берое - 3:0;
  • срещу Макаби Петах Тиква - 2:1.

Раднички Ниш бе в групата на изпадащите в сръбския елит през миналата кампания, но все пак завърши на 12-а позиция - първата, която гарантираше на 100%, че тимът няма да изпадне.

За ЦСКА сезонът в Първа лига се подновява на 21-ви юли, като още в първия кръг "армейците" ще премерят сили с шампиона и хегемон за последните 13 години у нас Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички