ЦСКА е безмилостен и в Топ 6


ЦСКА е безмилостен и в Топ 6

3444 0

В миналото първенство беше различно - ЦСКА беше безмилостен срещу по-слабите отбори, но стъпваше накриво срещу отборите от горната половина и така плейофният регламент даваше предимство на Лудогорец. Сега обаче отборът на Стойчо е по-силен, по-самоуверен, по-разнообразен, по-пригоден към различните типове съперници и напълно узрял за титлата. Лудогорец като единствен потенциален претендент за първото място вече не може да си позволи изоставане заради евротурнирите и да навакса с лекота 6 или 7 точки. Така бе до миналата година при по-ограничения и неизбистрен ЦСКА, но сега е друго.

На практика моментното класиране на "А" група до голяма степен изглежда това, което ще бъде и при разделянето на шестиците. Единственият казус е дали Локо (Сф) няма да пробие за сметка на Берое или Ботев. Логично е да приемем, че Левски ще остане пак при каймака и за това ще бъдат приложени всякакви методи, защото отпадането ще бъде пагубно и за телевизионните права, и интереса към първенството. По отношение на вариантите за съперник в горната шестица "червените" се разправиха както с Берое, така и с Локо (Сф), докато Лудогорец се издъни и срещу двата съперника.

Към момента ЦСАК има аванс от седем точки пред Лудогорец, а според приложената разбивка "червените" са допуснали две грешни стъпки по долните етажи срещу Славия и Черно море и само една срещу така наречения елит - загубата от Лудогорец. За седемте срещи в Топ 6 Стойчо е генерирала впечатляващите 18 точки и отборът му е допуснал едва три гола. Разградчани пък са с 10 точки от 5 срещи, като са допуснали цели две грешки - срещу Левски и Берое.

И ако преди година ЦСКА се задъхваше със защитна тактика при гостуванията на Литекс, Ботев, Черно море или Локо (Пд), сега мощта на "армейците" им осигурява по три точки в тези срещи. Само ще отбележим, че "червените" надиграха варненци на "Тича" и само нелепата грешка на Дивиш в края им струваше още две точки пред Лудогорец.

Нивото на "червените" е такова, че може да поддържат аванс пред разградчани дори и да допуснат загуба на техен терен и да стигнат само до точка при двете си домакинства! Факт е обаче, че в последните си три срещи ЦСКА изглеждаше напълно равностоен на съперника си, а при бързината на намиращите се във великолепна форма Силва и Буш контрите ще бъдат смъртоносни. Освен това Лудогорец ще бъде притиснат от недостатъчната си увереност в предстоящите сблъсъци с "червените" и необходимостта от победа на всяка цена. Да не говорим, че за следващия двубой ще го има и проблемът Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички