ЦСКА го позлатява: Един от малкото трансферни удари на "червените" пред нов колосален договор


ЦСКА го позлатява: Един от малкото трансферни удари на "червените" пред нов колосален договор
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3059 0

Един от малкото успешни трансфери през последните 2 години на ЦСКА - Джонатан Линдсет, най-накрая е получил предложение за нов договор от ръководството на "червените". Както е известно, той е един от лидерите в отбора, чиито договори изтичат в края на сезона, като за клуба е витално да запази правата на играча. 

Двойна заплата за Линдсет 

Офанзивният полузащитник, който може да играе на различни позиции в нападението, е получил оферта за двойна заплата в клуба. 

Още: Зачеркнат от ЦСКА дори няма да сменя адресната си регистрация - напуска "червените", но остава в София?

Интересен факт е, че към момента той се разписва срещу 8 хиляди евро на месец, но ако подпише нов контракт, то сумата ще нарасне драстично - около 16 хиляди евро, по информация на "Мач Телеграф". 

Томаш иска да задържи Линдсет в ЦСКА

"Червените" се надяват да го запазят не само заради класата, която придава на отбора, но и от опасенията, че той може да си тръгне без трансферна сума. Според няколко специализирани издания, стойността на футболиста варира между 2 и 3 милиона евро, но ЦСКА би останал "капо", ако до края на декември Линдсет не подпише нов контракт. 

Линдсет преди ЦСКА

Още: Мъка без край: Чудовищната сума пари, която ЦСКА трябва да плати, за да се избави от мъките с ненужен

Кариерата на норвежкия халф преди ЦСКА е доста скромна. Той е играл за тимовете на Одд Гренланд, Мьондален и Сарпсборг. Беше купен от "червените" за 500 000 евро през лятото на 2022 г. Настоящата стойност на 28-годишния футболист е 2,5 млн. евро. За ЦСКА има 87 мача, в които е вкарал 13 гола и е дал 14 асистенции. Той е единственият от тримата норвежци, заедно с Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем, който е титуляр след идването на Александър Томаш.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Друг от успешните трансфери на ЦСКА обаче не се радва на успешен край на кариерата си на "Армията". Амос Юга беше зачеркнат с дебелия флумастер от ръководството на тима, като Томаш също няма нужда от него. Той от своя страна обаче няма намерение да напусне тима, освен ако от ЦСКА не му платят баснословна сума, за да прекратят контракта му. 

И Амос Юга си има своята цена - много скъпа за ЦСКА

ЦСКА потвърди добрите новини преди сблъсъка със Септември

Сектор Г отново е затворен, но не за дълго: Кога ЦСКА ще го отвори за домакинство?

ВИДЕО: ЦСКА показа как се подготвя за младежката Шампионска лига, треньорът е оптимист

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички