ЦСКА предлага договор на Венци Христов


ЦСКА предлага договор на Венци Христов
Снимка: БГНЕС

1240 0

Ръководството на ЦСКА обмисля да предложи предварителен договор на нападателя на Берое Венцислав Христов.

Контрактът на тарана със старозагорци изтича през юни 2015 г. и все още не е удължен, въпреки че разговорите с шефовете започнаха още преди месец. Ако договорът на Христов не бъде подновен до зимата, нападателят ще има възможността след средата на януари да подпише предварителен контракт с друг клуб, който да влезе в сила от лятото, пише "Тема Спорт".

Именно по тази схема ЦСКА ще се опита да привлече нападателя. "Червените" вече направиха един неуспешен опит да вземат Христов - през миналата зима, като тогава не събраха пари, за да платят освобождаващата му клауза от 200 000 евро. Сега обаче ситуацията е по-различна, а и изглежда Христов няма желае да подновява контракта си със заралии. Затова говори голямото забавяне в разговорите с ръководството. Самият нападател не крие, че иска да играе за ЦСКА. План А на ръководството на "червените" е да предложат 100 000 лева за правата на Христов, чрез които да опитат да го привлекат още през зимата. Ако Берое отхвърли офертата, ЦСКА ще прибегне до план Б с предварителния договор, който да влиза в сила от лятото.

Христов отбеляза голямо израстване през изминалата година, като стигна до националния отбор и е твърд титуляр в Берое. Венци е използван както като централен нападател, така и като дясно крило. А до този момент през сезона има 15 мача, 6 гола и 3 асистенции.

В същото време стана ясно, че ЦСКА ще предложи нови договори на част от играчите, чиито контракти изтичат през лятото. Сред сигурните оставащи са Александър Тунчев и Борис Галчев, които се представят на ниво през сезона. Иван Стоянов и Орелиен Жоаким са други двама футболисти, които имат договор до лятото на 2015 година, но решението за тяхното оставане на "Армията" ще бъде взето на по-късен етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички