Играч, сътворил история в ЦСКА - откритие на Любо Пенев, отива в силен тим от Първа лига


Играч, сътворил история в ЦСКА - откритие на Любо Пенев, отива в силен тим от Първа лига
Снимка: БГНЕС

8001 0

Готви се любопитен трансфер в родната Първа лига. Става въпрос за футболиста, който държи рекорда за най-млад дебютант в историята на ЦСКА - Мартин Смоленски. Към момента той е собственост на Ботев Враца.

Смоленски записва своя дебют за "армейците" на 9 март 2019 година, когато се появява за няколко минути при успеха за "червените" с 3:1 като гости на Етър. Тогава той е на 16 години и 1 ден. Старши треньор на тима е Любослав Пенев, който го вика в групата за куп мачове, а освен това младокът участва и в подготовката с мъжете.

Вторият в историята на ЦСКА по този показател е Митко Митков (16 години, 9 месеца и 3 дни), а топ 5 допълват Радослав Илиев (16 години, 10 месец и 1 ден), Иван Иванов (17 години и 8 дни) и Васил Попов (17 години и 26 дни).

Още: "Вече нямаме връзка с ЦСКА": Големият "червен" трансферен удар окончателно пропадна

Мартин Смоленски се озовава в Арда?

И след като в кариерата си до момента Смоленски вече е играл за Пирин Благоевград (30 мача), Ботев Враца (28 мача), Миньор Перник (16 мача), ЦСКА (13 мача) и Ловеч, когато все още се казваше Литекс, (1 мач), то сега е желан от Арда.

Тимът от Кърджали вече е предложил атрактивни финансови условия на Смоленски и е имало среща със спортния директор в клуба Ивайло Петков, съобщават колегите от "Тема спорт". Те обаче допълват, че спънка към момента се оказва това, че Арда иска да го привлече без да заплаща трансферна сума, а от Ботев Враца не са склонни да го пуснат.

Мартин Смоленски

Още: "Това може да ме откаже": Кирил Домусчиев с отговор защо би напуснал Лудогорец

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички