Жуниор Мораес: ЦСКА има всичко да стане шампион


Жуниор Мораес: ЦСКА има всичко да стане шампион
Снимка: БГНЕС

2115 0

Футболистът на Металург (Д) Жуниор Мораес даде интервю пред "Меридиан мач", в което говори за бившия си отбор ЦСКА и "А" група.

- Жуниор Мораес, как се чувстваш след завръщането си на терена за твоя Металург (Донецк)?

- Много по-добре. За мен е важно да играя постоянно, да помагам на отбора. Много ми е трудно да гледам мачовете отстрани. Сега съм много по-спокоен и уверен.

- Защо толкова дълго време бе извън терените?

- Лекувах контузия. Това може би бе един от най-тежките моменти в кариерата ми. Всъщност бях извън игра около два месеца, но след това решихме да не рискуваме със завръщането ми и почивах още известно време. Това сигурно е най-дългият ми период без мачове. Отсъствието обаче не ми се отрази толкова зле, колкото се опасявах. Играх в последните два мача с Волин и Днепър и вкарах два гола. Радвам се, че пак съм полезен за Металург.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

- Каква беше контузията ти?

- На глезена. Не беше толкова тежка, но бе важно да се възстановя напълно. Нямах никакво намерение да поемам излишни рискове. Можеше да навредя на здравето и кариерата си. Радвам се, че от ръководството на Металург ме разбраха и ми дадоха пълна почивка.

- Нормализира ли се обстановката в Украйна?

- Откакто живеем в Киев, да. Сега всичко е нормално, спокойно. Вече войната не ни стряска. Мисля само за футбол.

- Липсва ли ти Донецк?

- Да, разбира се. Но ми е ясно, че нямаше как да останем в града. В Донецк не можеше да се живее в един момент, да не говорим за спорт. Не я разбирам войната, но тя разрушава всичко.

- Продължаваш ли да следиш представянето на ЦСКА в България?

- Да, знам за всички резултати, както и гледам кратки репортажи от мачовете по интернет. Силен сезон за ЦСКА, радвам се, че отборът е първи.

- Вярваш ли, че ЦСКА може да бъде шампион в края на сезона?

- ЦСКА има всичко да стане шампион - отбор, треньор, публика. Не трябва да изпускат преднината си, но най-важното е да запазят силната си форма до края на първенството и да са на висота за мачовете от последната фаза (б.а. - първата шестица).

- Знаеш ли, че в последния мач с Марек твоят приятел Жоан Фелипе пропусна дузпа?

- Разбрах за това. На всеки се случва. Аз също съм пропускал дузпи, когато бях в ЦСКА. Мисля, че важното е, че е поел отговорност. Това означава, че е станал основен футболист за отбора.

- Имаш ли възможност да коментираш с него по телефона новините?

- Не толкова често, колкото ми се иска, но се чуваме. Той ми е приятел от детството, познаваме се от много години. Понякога дори не говорим за футбол, а за общи приятели или живота в Бразилия, разбираме се дали ще се приберем по едно и също време.

- Жоан Фелипе дойде в ЦСКА по твое настояване. Мислиш ли, че от бившия ти клуб ще ти бъдат благодарни?

- Нямам толкова голяма роля за трансфера му. Вярно е, че го препоръчах, но решението за привличането му си беше на ЦСКА. Мога да съм доволен, че Фелипе бързо се е превърнал в основен играч, вкарва голове, има добри отзиви за него. Това обаче не се отнася само за него. Маркиньос също играе постоянно на високо ниво за ЦСКА. Щастлив съм, че сънародниците му в отбора са основни играчи. Бразилците играят обикновено водеща роля в много отбори.

- Когато ти беше в ЦСКА, загубихте битката за титлата срещу Лудогорец. В момента двата отбора също са конкуренти за отличието. Кой има предимство?

- Лудогорец безспорно е много силен, но ЦСКА е моят отбор! Винаги ще бъда сред привържениците на ЦСКА. Пристрастията ми са ясни. 

- Познаваш ли бразилците, които играят в Лудогорец?

- Да, някои бяха в отбора и когато аз играех в България, други дойдоха по-късно, но ги познавам. Отлични футболисти, имат важен принос за пробива в Шампионската лига.

- Какво става с Грегъри Нелсън,с когото бяхте заедно в ЦСКА, а сега сте съотборници в Металург?

- Грегъри е тук и е сред основните футболисти на Металург. С него сме приятели и извън терена. Чудесно момче е.

- Минава ли ти през главата мисълта да напуснеш Металург и къде би продължил кариерата си?

- Не, на този етап това биха били само спекулации. Съвсем доскоро бях контузен и не играех. Сега основната ми цел е да се концентрирам и да направя много добър сезон с Металург. Едва след това може да се мисли за трансфер. Засега нямам оферти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички