Легенда на ЦСКА каза какъв би бил проблемът на Георги Иванов и как "футболната мафия" влияе


Легенда на ЦСКА каза какъв би бил проблемът на Георги Иванов и как "футболната мафия" влияе
Снимка: БГНЕС

5058 0

Легендарното крило на ЦСКА Цветан Йончев е сред емблематичните фигури в за тима от края на 70-те и началото на 80-те години Българският футболист с най-много голове за наш отбор в турнира за КЕШ или Шампионска лига – цели 10, живее и работи в САЩ от дълги години, но не спира да следи случващото се у нас, като говори за случващото се в българския футбол.

Какви са проблемите на българския футбол?

Той коментира и избора на Георги Иванов за президент на БФС. "Не го познавам лично, чувал съм тези популярните неща за него: „Мъжко момче“, „сериозен“ и т.н. Но само те не са достатъчни като качества за подобен пост. Проблемът е, че той произлиза от тази система, за която чакаме да бъде променена. Това няма как да се случи. Няма и да му позволят. Има голяма разлика от това дали идваш от същата система или идваш отвън. Това е най-основното и то ще бъде най-голямата пречка пред някакви евентуални големи реформи, нямам предвид козметични промени, колкото да хвърлим прах в очите на хората, че нещо се променя. Трябва напълно независим човек. Да не зависи от т.нар. „футболна мафия“, която очевидно влияе на процесите в родния футбол", заяви Йончев пред "Тема спорт.

Още: Цифрите говорят: Срив в Левски, ЦСКА го задмина, а преднината на Лудогорец е главозамайваща

"В същото време това не означава, че ако на власт бяха дошли Бербатов, Стилиян и Мартин също щеше да им бъде лесно, напротив. Най-основното е, че трябва самите клубове, техните ръководители да поискат тази промяна. Само така ще се получат нещата. Не трябва някой отгоре да им прави промени, трябва те самите да го инициират. Да не чакат наготово, те трябва да са факторите с които да бъдат съобразени всякакви промени. А оставам с впечатлението, че те не искат тази промяна. Така им харесва, да си живуркат, ден да мине, друг да дойде. С този да не се скараме, с онзи нещо да уредиме и нещата да си вървят", допълни още той.

Още: Извънредно: Стилиян Петров се срещна със силните хора в ЦСКА

Размотаването в ЦСКА им коства трансферна цел №1 за нападението

Стипич с първи сериозен тест преди дербито, скрива ЦСКА на Дунава

Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла: Не обичам Кокала, но той е най-добрият треньор за националния отбор! Мъри или Йончев трябва да е президент на БФС

Майкъла, Джеки, Джевизов? Не! Легенда на ЦСКА посочи "най-опърничавия" около 70-те

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички