Манджуков: Сделка с английския господин няма да има


Манджуков: Сделка с английския господин няма да има
Снимка: БГНЕС

1631 0

ЦСКА няма да бъде продаден на англичанин, въпреки че преговори в тази насока са водени. Това призна Ивайло Манджуков, като разкри, че офертата е била отхвърлена.

"Да, имаше заявен интерес от англичанин за над 50% от акциите. Имаше няколко разговора в тази насока. Въпросът обаче вече е приключен. Сделка с този господин няма да има поради ред причини, които на този етап не бих искал да коментирам", заяви Манджуков пред "Тема Спорт". Лично той е водил преговорите през последните няколко дни.

Както е известно, в началото на седмицата се разбра, че англичанин от турски произход иска да придобие мажоритарния дял акции в ЦСКА. Малко по-късно стана ясно, че сделка няма да има, Причината е новият потенциален инвеститор не е предоставил дългосрочен план за стабилизирането и развитието на клуба. Той е изразил готовност веднага да отпусне сума от малко над милион лева за най-спешните нужди на клуба, но в същото време не е представил никакви сериозни гаранции за бъдещето на ЦСКА.

Според информациите фирмата, чийто представител е англичанинът, е регистрирана на 29 декември 2014 г. в Шотландия, а собственикът й е близък до Александър Томов. Кандидатът дори не е отворил дума да направи одит, а е бързал да осъществи сделката, което показва, че той е наясно с финансовото състояние на клуба.

Преди дни Томов е заявил пред свои приближени, че е готов отново да се захване с ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички