Не на шега: Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич подготвя играчите с... бокс и хандбал - обясни защо


Не на шега: Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич подготвя играчите с... бокс и хандбал - обясни защо
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4257 0

ЦСКА обяви своя нов старши треньор. За първи път в историята на клуба човек, роден в Хърватия, ще ръководи отбора. Стова е Томислав Стипич. Оказва се, че младият специалист е доста колоритна фигура що се отнася методите за подготовка.

Нестандартните методи на новия треньор на ЦСКА Томислав Стипич

През 2019 година, когато е начело на младежката формация на германския Айнтрахт Франкфурт, по време на кратък лагер провежда занимания по... бокс. Освен това вярва, че хандбалът също е много полезен при подготовката на футболистите.

Още: Официално: Юрген Клоп подписа с нов проект за 3 години - има връзка с... ЦСКА

Стипич начело на ЦСКА

Самият той обяснява това с повишената концентрация, която се постига при бойния спорт. Хандбалът пък помагал по отношение физическия контакт или скоростта на действие. Ето и обяснението му:

"Много елементи и ценности, които са полезни и за отборните спортове, като например уважение и толерантност, могат да бъдат пренеси от бокса. С противника се борите с всички позволени и никога с нечестни средства – ударите под пояса са забранени. Ключовото за боксьорите е умението да се концентрират напълно. Ако само за миг не си внимателен, ще изпиташ последиците от първа ръка.

По-високо ниво на концентрация свежда до минимум процента на индивидуалните грешки. И други спортове може да са полезни. Хандбалът по отношение физическия контакт или скоростта на действие" - обяснява той, цитиран от "Тема спорт".

В друг случай пък - около две години след този, кара играчите си да играят с тапи в ушите. Това се случва по време на приятелски мач между хърватрския Славен Белупо, който ръководи, и втородивизионния Сесвете.

Още: Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич: "Близнак на Бусато", споделя голяма "червена" болка, проговори български

"Целта е да играят това, което виждат и да развиват невербалната комуникация. Искаме да действат самостоятелно и без помощта на съотборници" - пък обяснява това хърватинът с германски паспорт. Неговият тим губи приятелския мач с 2:4. А в ЦСКА Стипич ще привлече играч, донесъл му трофей - имащ 84 гола в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички