Официално: Стипич прати двама ветерани в дубъла и заговори за най-лошия си ден в ЦСКА


Официално: Стипич прати двама ветерани в дубъла и заговори за най-лошия си ден в ЦСКА
Снимка: Lap.bg

2906 0

Наставникът на ЦСКА - Томислав Стипич, сподели мнението си преди петия кръг в Първа лига. Той праща на Националния стадион "Васил Левски" отборът на Славия, срещу който "армейците" ще търсят задължителна победа. 

Стипич коментира ЦСКА

В края на пресконференцията хърватинът даде пример именно с "белите", които са респектирали Спартак Варна в първите минути на мача им и са го спечелили. 

Стипич шокира с коментар за представянето на ЦСКА срещу "соколите". Според него журналистите са предизвикали проблемите в нападение.

Коментарът на Стипич

Добър ден. Липсвахте ми последните седмици.

Като за начало - тук съм 63 дни. Имахме много лош ден във Варна. Всичко останало беше добре, но това беше една много болезнена ситуация за нас. Вярваме, че успяхме да използваме този уикенд без мач. Взехме това разочарование и я превърнахме в мотивация. Вярвам, че имаме зрели играчи, които утре ще се справят добре.

Знам, че винаги звучи като, че имаме нужда от време. Срещу Лудогорец мисля, че това беше най-добрият ни мач, но загубихме. Усещах, че след този мач сме доволни. Работата му е след този мач да не съм доволен, защото сме загубили, а няма значение срещу кого сме загубили. Ако сме доволни от загубата, значи може да подценим Спартак. Между тези мачове трябва да има промяна. Всичко това е в начина на мислене.

Програмата е много важна за старта на сезона. Опитвам се да гледам на тези усложнения без напрежение. Имахме и полза от отлагането, за да тренираме и да бъдем по-свежи.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Имам си достатъчно работа в нашия отбор - той е моят приоритет. Причината да ви го казвам е много проста. През последните седмици ние заедно като отбор създадохме като отбор една идея на футболистите. През цялото време ни питахте кога ще имаме нов нападател и футболистите ни не атакуваха в последните 16 метра, защото мислят, че нямаме нападател. Всичко, което кажа тук - утихва като ехо. Догодина в евротурнирите ще представим България по най-добрия начин. Това е моята цел.

Като клуб и отбор направихме всичко възможно Коялипу да се чувства добре. Единствено, когато се чувстваш добре, можеш да дадеш всичко от себе си. Утре ще имам на разположение 20 футболисти за 90 минути, така че всеки футболист ще е важен.

Всеки треньор е различен, но за мен е много важно да има фенове. Вдлъбен съм в играта, но е много важно да има фенове по трибуните. 

Имал съм друг подобен мач. В Рига поканихме 200-300 дечица, които са бъдещи футболисти или фенове на клуба. 

Утре ще видим кой ще пази вратата. Факт е, че допуснахме 5 гола в първите 3 мачове. Иван свърши своята работа, няма само той вина за случващото се. Утре ще говоря с вратарите и треньорите им, но ще заложа на инстинктите си. 

Шакич от три дни тренира на пълни обороти. Същото важи и за Амос Юга, но той тренира от 2-3 седмици. Последните 10 дни той тренира с втория отбора. Не знам каква е ситуацията с Брадли де Нойер. Всичко, което казвам за тримата, е с уважение. Те винаги са давали най-доброто от себе си, когато играеха. Фокусирам се върху по-различен профил играчи занапред. 

Старая се да бъда най-бързо един от вас. Най-важни в България са първите 15-20 минути от мача. Как ще влезеш в играта. Ако обърнете внимание как Славия влезе в мача срещу Спартак. Много агресивно и с много фалове. Спартак не можеше да се върне в мача заради контузените футболисти. Видяхте как почнахме срещу Лудогорец. Дори отбор с такова качество не можеше да се върне в мача, както искаше. Имам силни футболисти, които трябва да намеря начина за възстановяването им", обясни Стипич като за финал. 

Още: Йоан Борносузов вкара дузпа за ЦСКА, но Стипич не е доволен от него

Томислав Стипич готви рисков ход в ЦСКА за двубоя с ЦСКА 1948

Томислав Стипич гледа ЦСКА 1948 - Пафос на живо преди гостуването на ЦСКА (ВИДЕО)

Томислав Стипич праща Станислав Шопов на пейката за ЦСКА

Томислав Стипич се извини на феновете на ЦСКА: Днес играхме като деца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички