Оставки в ЦСКА! Уволнения - веднага! Да, ама защо?


Оставки в ЦСКА! Уволнения - веднага! Да, ама защо?
Снимка: Колаж: SportLive.bg

3345 0

Откакто ЦСКА се върна в българския елит, гледаме един и същ филм с кофти за "червените" фенове финал - нов треньор, сериозна селекция, силен старт на шампионата, продажба на ключови играчи през зимата, оправдания със съдиите и загуба на титлата. Нищо не се промени до лятото на 2024 година, когато старият модел си отиде с Гриша Ганчев, за да дойде нова власт с ново виждане за бъдещето. 

И започнаха добре - бяха извадени солидни пари за нови футболисти, въпреки че мисия №1, №2 и №3 пред ЦСКА е да вдигне стадион "Българска Армия". Въпреки че беше ясно на мнозина, че "армейците" ще отстъпят позиции през този сезон, някак си всички загубиха ума си от началото на сезона насам. 

Че ЦСКА допусна грешка с Томислав Стипич е ясно на всички. Но около месец и половина след назначението му, феновете искат главата и на Александър Томаш. Няма значение, че не е правил селекция, не е водил подготовка и вероятно още не знае пълните имена на всички футболисти в ЦСКА. Само преди месец и половина беше посрещнат като месия. Пътят от осанна до разпни го в БГ футбола е кратък, но това си е чист рекорд... 

Само 2 месеца начело, а вече искат оставката на Томаш

Че ръководството допусна сериозни грешки - и това е факт. И там се искат оставки. Но на кого? Защо? Кой ще дойде? Уволнения не се правят просто така, когато нямаш ясен план за действие. И като стана дума за "план" - изработването и реализирането на един план изисква време. Не ден, не седмица, не месец, а понякога - не и година. И, може би, е време да спрем с максимата "никой нема да те чака в ЦСКА". 

Именно от това имат нужда в ЦСКА - чакане и спокойствие. "Червените" ще започнат да играят по-добре и ще занижат победи срещу по-слаби съперници. Играта ще се стабилизира. Но най-важно за феновете е ЦСКА да се върне там, където му е мястото. Това обаче няма да стане по начина, по който клубът беше управляван до момента. 

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

За да бъде съборен Лудогорец от трона, се изисква много повече от пазаруване на играчи на килограм и смяна на всеки треньор, който запише повече от 2 загуби. В ЦСКА имат крещяща нужда от постоянство по всички етажи - от президента до последната резерва в отбора. Трябва да се сложи край на порочната практика всяка година да има нов състав и да се сменят по 2-3-ма треньори. Така не става вече 15 години, няма да стане и в следващите 15 години. 

Стига с промените, само и само да ги има. С бистър ум, последователни действия и конкретен план, ЦСКА има шанс да скъса с порочната си история в последните десетилетие и половина. В противен случай ще гледаме още от същото. И кой печели от това?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички