Брадли Мазику изведе ЦСКА до пълен обрат срещу Арда


Брадли Мазику изведе ЦСКА до пълен обрат срещу Арда
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5766 0

ЦСКА спечели домакинството си на Арда Кърджали с 2:1 в мач от 15-тия кръг на Първа професионална лига. "Армейците" допуснаха ранно попадение още във втората минута, когато Милен Желев с глава изведе гостите напред в резултата.

През втората част обаче домакините взеха преимущество и Жорди Кайседо в 53-ата минута засече центриране на Георги Йомов, като по този начин ЦСКА изравни. В 79-ата минута Брадли Мазику завърши атака отляво, като промуши топката между краката на Иван Караджов за 2:1.

Така ЦСКА вече има актив от 29 точки и е на втората позиция в класирането на три точки от лидера Лудогорец. Арда е на седмо място със 17 спечелени точки.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ВИЖТЕ И В НАШАТА ГАЛЕРИЯ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 0:1! Спас Делев центрира от ъглов удар, в резултат на което Милен Желев се възползва от грешка в защитата на ЦСКА и Арда поведе с ранен гол.

Давид Кики в 5-ата минута отправи далечен удар, като Бусато изби топката в корнер. Кърджалии можеха да стигнат и до втори гол минута по-късно. Желев стреля прекалено високо от близко разстояние.

В 7-ата минута Вилдсхут напредна отляво и центрира към Георги Йомов. Изпълнението на последния беше далеч от най-доброто възможно и Караджов с лекота улови. В 10-ата минута Кайседо опита да се измъкне от защитата на Арда, но беше спрян от Давид Кики. 

Арда продължи да натиска и в 13-ата минута коварен удар на Делев затрудни Бусато. Последва корнер и Тонислав Йорданов с глава се размина с втория гол за гостите. В 15-ата минута ЦСКА опита контраатака чрез Йомов. Милен Стоев неутрализира крилото на "червените".

ЦСКА се поокопити след първия четвърт час. Вион центрира отдясно към Греъм Кери в 22-ата минута. Ирландецът се размина с топката. В 25-ата ново центриране на Спас Делев можеше да бъде опасно, ако Тонислав Йорданов беше засякъл топката.

В 28-ата минута Жорди Кайседо беше изпуснат от защитата на Арда. Еквадорецът стреля опасно, а след намесата на Иван Караджов топката уцели гредата. Последва още един пропуск на еквадореца, който при момента на удара се намираше в засада.

В следващите минути битката се пренесе основно в средата на терена, като в надлъгването никой не успя да създаде кой знае какви положения. В края на полувремето Кайседо отново опита да излезе сам срещу Караджов, но не успя да премине през централните защитници.

ЦСКА натисна като основно чрез Йомов "армейците" опитваха да стигнат до гола. В 77-ата минута Томас Лам стреля от далечна дистанция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Амос Юга и Федерико Варела. "Армейците" опитаха да продължат фланговите нападения, но не се стигна до нещо по-интересно.

53' - 1:1! Георги Йомов центрира отдясно от ъглов удар. Над всички се извиси Жорди Кайседо, който изравни резултата!

В 57-ата минута Спас Делев стреля опасно, като Бусато успя да се намеси. Последва корнер за Арда и нов изстрел на Делев беше блокиран. Битката продължи с надлъгване, като и двата отбора имаха затруднения да изградят по-сериозни атаки.

ЦСКА продължи да контролира топката повече, без да има чисти положения през вратата на Иван Караджов. Вилдсхут в 67-ата минута стреля много неточно. В 69-ата минута Славко Матич пусна Иван Тилев на мястото на Жуниньо. Атака на Жеферсон и Йомов отдясно завърши с уверено спасяване на Караджов.

В 74-ата минута Вилдсхут центрира към Кайседо, който пропусна от близка дистанция.

79' - 2:1! Брадли Мазику се разписа за ЦСКА и доведе тима до пълен обрат, след като мушна топката между краката на Иван Караджов.

Нападенията на ЦСКА продължиха, като Амос Юга изведе Жеферсон и Караджов отново трябваше да се намесва. В 87-ата минута Арда имаше добър шанс чрез Иван Коконов. Крилото обаче се намираше в засада.

СЪСТАВИ:

ЦСКА: 1 Густаво Бусато , 15 Тибо Вион , 2 Юрген Матей , 29 Томас Лам , 18 Брадли Мазику , 24 Карло Мухар , 3 Жеферсон Телес , 10 Георги Йомов , 30 Яник-Сони Вилдсхут , 8 Греъм Кери , 9 Жорди Кайседо

Арда: 12 Иван Караджов , 4 Милен Стоев , 8 Милен Желев , 9 Спас Делев , 17 Иван Коконов , 25 Енагнон КИКИ ,37 Едимар Жуниор , 70 Христо Иванов , 71 Пламен Крумов , 77 Илия Юруков , 98 Тонислав Йорданов

ПРЕДИ МАЧА

Срещата ще бъде без фенове, тъй като ЦСКА изтърпява наказание поради грозните сцени по време на двубоя от 13-тия кръг срещу Локомотив Пловдив. Това е първият мач от тежката серия на ЦСКА от 9 мача в рамките на месец.

За Арда дебют на треньорския пост ще направи сърбинът Славко Матич, който е бивш играч на ЦСКА. "Армейците" нямат много кадрови проблеми, като единствените отсъстващи са контузените Мено Кох и Ахмед Ахмедов.

Двата отбора вече играха един срещу друг в двубой от Купата на България. Тогава ЦСКА надделя с 2:0. Тогава две попадения вкара Жорди Кайседо, а Брадли Мазику си изкара червен картон в началото на второто полувреме.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички