Стамен Белчев посочи вратата в ЦСКА на осмина след провала срещу Крумовград


Стамен Белчев посочи вратата в ЦСКА на осмина след провала срещу Крумовград
Снимка: Колаж: SportLive.bg

31151 0

Старши треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, изглежда вече е наясно до голямо степен на кои футболисти ще разчита, ако остане начело и през следващия сезон. 

Това си пролича и в двубоя срещу Крумовград (2:2) от 33-ия кръг на Първа лига, когато хасковлията пак трябваше да изгражда състава си без типичен централен нападател. Изненадващо или не - резерва остана и един от основните футболисти на ЦСКА до края на миналия сезон. 

Става въпрос за бившия капитан Иван Турицов, който до голяма степен през пролетта лекуваше контузия и видимо е насочил вниманието си към трансфер в чужбина. Най-много спекулации го пращат от лятото в полския Видзев Лодз като свободен агент.

Днес в резервите на ЦСКА бяха вписани още Димитър Евтимов, Браян Кордоба, Мено Кох, Емануел Шакич, Станислав Шопов, Лазар Туфегджич, Данило Асприля и Георги Чорбаджийски.

Ще бъде голяма изненада, ако Турицов остане

Голяма пробойна в отбрана

Една голяма част от гореизброените след няколко седмици може да са свободни агенти. Стамен Белчев вече подчерта първия изхвърлен - Брадли де Нойер, който продължава да се държи неадекватно, спрямо очакванията в отбор като ЦСКА. 

Нидерландецът обаче има контракт за поне още един сезон и тепърва ще се водят преговори за освобождаване, ако не се намери купувач. По-различна е ситуацията със сънародника му Мено Кох, който е с изтичащ договор и сега няма да бъде подновен. 

Още двама бранители са с изтичащи контракти - Юрген Матей и Енес Махмутович, като по-вероятно е на "Армията" да остане вторият. "Лалето" е сред капитаните на ЦСКА, но в последно време страда от контузии и това се отразява негативно на представянето му. 

Националът на Люксембург, който има балкански корени, има добра връзка с Християн Петров и напоследък Стамен Белчев дори го предпочита пред Браян Кордоба. 

Белчев за трети път е начело

Като краен бранител пък се подвизаваше един от най-нежеланите от феновете - Емануел Шакич, привлечен от Нестор Ел Маестро. Трансферът беше провал и сега тепърва ще става ясно кога и как ще бъде освободен. В плановете на ръководството видимо не попада и Лазар Туфегджич. 

И сред стрелците големи въпросителни

Нападателят бе затрит през лятото от сръбския треньор с английски паспорт, а сега Белчев при липсата на нито един централен нападател отново не му дава шанс. Не е изключено ръководството да го бойкотира заради нежеланието да се раздели след напускането на Илич по взаимно съгласие. 

От нападателите сигурен напускащ е позабравеният Бисмарк Чарлс. Дори неговият откривател Бруно Акрапович не успя да му възроди кариерата в босненския Железничар, където бе изпратен под наем през зимата. 

Фернандо Каранга и Данило Асприля са в сходни позиции с контрактите им до края на сезона. Качествата на бразилеца са по-одобрявани от феновете, спрямо тези на колумбиеца, но първият е сред играчите с проблеми в дисциплината. 

Със сигурност ръководството на ЦСКА тепърва ще разглежда тяхното бъдеще, предвид дали отборът се класира за Европа и как върви селекцията. Още в края на юли "червените" биха почнали в пресявките на Лига на конференциите. 

Каранга е сред големите любимци в ЦСКА

Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Още: Стамен очерта четирима заместници на Каранга - ЦСКА проговори за липсващия Илиан Антонов

Стамен Белчев коментира бъдещето си, даде обещание на феновете на ЦСКА и напомни за проблем, свързан с Каранга

Улаус Скаршем от ЦСКА най-после си взе наградата, изказа се за бъдещето си и за Стамен Белчев

Заформя се голяма "въртележка" с участието на Левски, ЦСКА и Крумовград заради Станислав Генчев и Стамен Белчев?

ЦСКА намекна за изгонването на Де Нойер чрез ВИДЕО - Белчев извика куп българи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички