"Той ги учеше на тънкостите": Играчът на ЦСКА, от когото Христо Стоичков и Любо Пенев са се учили


"Той ги учеше на тънкостите": Играчът на ЦСКА, от когото Христо Стоичков и Любо Пенев са се учили
Снимка: Getty Images/Guliver

4356 0

Назад към миналото се върна Ангел Червенков, който е ставал шампион на България като играч с ЦСКА. И по-конкретно - към моментите, когато на тренировъчния процес е бил редом до имена като Христо Стоичков, Емил Костадинов и Любослав Пенев.

Именно Червенков разказа любопитна подробност, че всички те, заедно с Лъчо Танев, са дърпали клубната легенда Петър Жеков след тренировка, за да ги учи на "тънкости". В това число как да реализират дузпи, пряк свободни удари.

Отделно пък футболистите са се разделяли на групи след тренировки и са искали да бъдат допълнително обучавани от величия в треньорската професия като Аспарух Никодимов, Димитър Пенев и Стоян Йорданов. Ето и какво точно разказа Червенков:

Още: Започна се! Национал е аут: Взет от Стойчо Младенов обяви раздяла с ЦСКА

От кого са се учили Христо Стоичков, Любослав Пенев и Емил Костадинов в ЦСКА?

Емил Костадинов, Любослав Пенев и Христо Стоичков в ЦСКА

"ЦСКА бе изграден от страхотни футболисти, много силни характери и всеки бе различен сам по себе си. Джони беше невероятен под рамката. Пламен Марков изпъкваше със своя интелект. Цецо Йончев, Ружди Керимов, Спас Джевизов бяха суперфутболисти, но големият лидер бе покойният Джеки. Тези хора бяха пример и ние младите се учехме от тях. Ние бяхме готови да страдаме в името на победата. В нашата съблекалня словосъчетанието “второ място” бе забранено. Сравнявахме се с най-големите. Щастлив съм, че работих с величия в треньорската професия като Паро Никодимов, Димитър Пенев, Стоян Йорданов.

Валтер Папазки в ЦСКА? Шеф при "червените" най-сетне отговори

След тренировка се разделяхме на групи и ги молехме да ни показват, да ни учат. Нападателите – Ицо, Любо, Емо, Лъчо Танев дърпаха Петър Жеков, който бе прекрасен човек и той ги учеше на тънкости. Той ги научи да бият дузпи, фаулове… Ние защитниците пък работехме допълнително с Димитър Пенев" - заяви той пред "Тема спорт". Именно Любослав Пенев пък бе един от 4-мата българи, които трябваше да поемат ЦСКА вместо Стипич - според друга легенда на "червените".

Още: "Селяндурско": Росен Петров разкъса Гриша Ганчев и обяви - звезди взимали по 30 хиляди евро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички