"ВАР през 2004 година": Най-скандалният гол в историята на ЦСКА и една камера (ВИДЕО)


"ВАР през 2004 година": Най-скандалният гол в историята на ЦСКА и една камера (ВИДЕО)

1228 0

ВАР вече е неизменна част от футбола. Ще ви припомним обаче един случай от 2004 година, когато никой дори не е предполагал за грандиозната промяна, която ще настъпи във футбол с намесата на технологията. На 7 ноември онази година се състои мач между Марек Дупница и ЦСКА.

Скандалният гол на ЦСКА при 2:2 срещу Марек преди 20 години

Домакините изненадващо повежат с 2:0, а до края на първото полувреме "армейците" връщат едно попадение. В 54-тата минута обаче се стига до скандална ситуация, след което "червените" изравняват резултата за 2:2.

Тогава Костадин Хазуров отбелязва изравнителното попадение за крайния резултат 2:2, но секунди преди това Стойко Сакалиев отклонява топката с ръка, за да "изведе" своя съотборник. Някак голът е зачетен.

Главен арбитър е Галин Москалев, който е нападнат словесно от фенове, футболисти и треньорски щаб на Марек Дупница, като треньорът Велислав Вуцов е сред най-дейните. Тогава Вуцов, а и феновете призовават арбитъра да види повторението на камерите на телевизията, която излъчва срещата.

За момент дори изглежда, че това ще се случи, но в крайна сметка остава зрителна измама и "революционният ВАР" бива отложен. Москалев дори пита Сакалиев да си признае, ако е играл с ръка, но такова признание не идва. Съдията не поглежда камерата, защото това е абсолютно забранено от правилника на ФИФА.

След срещата председателят на надзорния съвет на ЦСКА Стефан Орманджиев признава, че "червените" са достигнали до равенството след нередовно попадение на Хазуров. "Голът е нечестен, като Сакалиев наистина игра с ръка. Но реферът Москалев е виновен, защото не свири дузпа за ЦСКА. Това бе най-грозният мач в живота ми. Нямаше никакъв футбол, като футболистите на "Марек" само лежаха по терена" - споделя той.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Припомнете си въпросния момент, а и най-интересното от мача - чрез кадрите по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички