9 мача го доказват: Време е експериментът в Левски да бъде прекратен


9 мача го доказват: Време е експериментът в Левски да бъде прекратен
Снимка: БГНЕС

1404 0

Ако в самото начало на партньорството между Мустафа Сангаре и Александър Колев можеше да се спори дали Левски не страда, когато и двамата са титуляри, то вече има достатъчно данни, за да заключим, че е време в Левски да се замислят дали да не прекратят неуспешния експеримент с двама тарани в нападението на тима. 

Головата форма и на двамата се срина от деня, в който заедно започнаха срещу Лудогорец насам, а от това страда цялостният облик на Левски, който от най-атрактивният отбор се превърна в тим, който просто не може да генерира достатъчно големи положения за гол. И да ги реализира. 

Станислав Генчев трябва да реши проблема в нападението на Левски

Справка на SportLive.bg показа, че откакто са Сангаре и Колев заедно водят нападението на тима: 

  • Сангаре има 2 гола и не се е разписал в 7 от 8 мача 
  • Колев има 2 гола (1 от дузпа) и не се е разписал в 6 от 8 мача 
  • Левски е вкарал 9 гола в 9 мача (4 от тях в един мач) 

Най-притеснителен е фактът, че "сините" имат средно по 1 гол на мач с двамата на терена, а в първите 4 кръга вкараха 15 гола. Разбира се, качеството на опонентите в последните 9 срещи е по-високо, но това не оправдава липсата на креативност и чисти положения. 

Двамата може да имат нужда от допълнително време, за да се сработят, но неоспорим факт е, че Левски губи идентичност, когато двамата са на терена. Схемата на Генчев е оптимална за 1 таран и един по-раздвижен нападател, който да влиза по-скоро от втора позиция. Това ще даде и допълнителен халф в средата на терена - било то Лима, Бала, или който и да е. Другият може да се премести до избрания титуляр за централен нападател, а опцията "двама тарани" да се ползва, когато мачът "закучи". 

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Генчев има ясна визия и явно вижда нещо в двойката Сангаре - Колев. Засега обаче скептиците, че тази двойка може да работи успешно, се оказват прави. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички