Димитър Димитров - Херо нарече Левски "отбора на сърцето си", но и именно заради "сините" прави голямата си грешка в кариерата


Димитър Димитров - Херо нарече Левски "отбора на сърцето си", но и именно заради "сините" прави голямата си грешка в кариерата
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

11639 0

Легендарният български специалист Димитров Димитров - Херо направи кратка равносметка на своята кариера след навършените 65 години. Той е категоричен, че професията не е зад него, а иска да поеме поредното предизвикателство.

Левски е отборът на сърцето му

Той коментира коя е най-сладката от трите му шампионски титли. "Шампионът си е шампион. Всички титли са ми еднакво скъпи. Като че ли първата в Ловеч е с едни гърди напред най-вече защото ми е сефтето. С отбора на сърцето ми Левски също. Изживях и емоцията да съм шампион и в по-близко време с Лудогорец. С трите отбора преминахме през този път, изживяхме бляскави моменти и се радвам, че съм бил частичка от тази заслужена еуфория", заяви пред "24 часа" и спомена за една от грешките, които е допуснал.

Още: "Никой не иска да играе на ниви" - Георги Иванов предупреди клубовете и даде висока цел пред националите

"Може би през 2000 година. Бях подписал втория си договор за треньор на националния отбор, за срок от 2 години, но предпочетох да поема Левски, откъдето ме поканиха. Имахме основата и потенциала за нещо по-голямо с националния. С Левски пък станахме шампиони и носители на купата на България. Така е било писано. Никой не може да бяга от съдбата си".

Има оферти от България и Казахстан

Спартак Варна бе послендият му отбор

"Грешат тези, които ме поставят в урната на приключилите. Не, не, Херо не е казал последната си дума. Тя предстои, колкото и нескромно да звучи. Очаквайте ме пак край тъчлинията, малко по-спокоен, но със същата жажда и хъс за победи. Не съм казал последната си дума. Виждате какви чудеса продължава да прави Карло Анчелоти, който на 10 юни също ще стане на 65 години. Значи, че не сме за изхвърляне, напротив! И сега имам оферти от България и Казахстан, но в момента първо трябва да се възстановя от подмяната на колянната става. Сега, куцукайки, едва ли е удачно да върша работата си, както трябва. Компромиси в това отношение не правя", допълни той пред изданието.

Според него клубовете у нас се ориентират към чужденци просто защото няма качествени български играчи. "Откъде да дойдат? Школите работят, за да изкарват пари от децата и техните родители. Те са едни касички. Взимат деца, тренират ги, независимо дали имат качества и перспектива да се развият. Важното е да върви бизнесът. Да не говорим, че на много места тренировките се провеждат на спортни бази, които са далеч от нормалното. Треньорите са неподготвени, почти без квалификация. Превърнали са се в аниматори. Хайде, нека си говорим истината в очите! Не променим ли тотално работата с децата и юношите, ще буксуваме още много години".

Още: Димитър Димитров - Херо е разочарован от ЦСКА, каза защо българите в шампионата намаляват

Връща ли се Димитър Димитров в Левски? Херо директно отговори

Димитър Димитров-Херо е претърпял операция за смяна на тазобедрената става

Димитър Димитров - Херо след 0:2 срещу ЦСКА: Почти бях сигурен, че Левски ще победи, но явно съм се лъгал

Херо даде прогноза за дербито: Левски има повече футболни качества, в ЦСКА няма надграждане от миналата година

"Не е нормално": Бивш треньор на Лудогорец жегна БФС с признание за съдиите

Шокиращо: Мъри взел Седрик Бардон „на сляпо“, без да знае нищо за него

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички