Има ли напредък за "Герена"? Столична община ще трябва да плати милиони


Има ли напредък за "Герена"? Столична община ще трябва да плати милиони
Снимка: Трибуна Левски

494 0

Един от важните въпроси, които витаят около е Левски е какво се случва със стадион "Георги Аспарухов" и докъде са стигнали плановете на "сините" за нов стадион. Една от стъпките, които предстоят е, че столична община ще трябва да плати няколко милиона, след като придобие стадиона и прилежащата база.

Става въпрос за местен данък и други такси, които по закон ще плащат при влизането във владение. Както е известно, министерски съвет взе решение „Герена“ и залите около него да бъдат прехвърлени от Областната управа на Столична община, за да може в последствие по-лесно да бъдат отдадени на футболния и спортния клуб. Този процес обаче все още не е приключил.

Какво се случва с плановете на Левски за "Герена"?

Още: Левски се огледа в играч на Берое, пасвал идеално на схемата на Станислав Генчев

"Става въпрос за много голям имот. В него влизат и общежитието на бившото поделение, както и бунгалата зад Сектор В“, обявиха запознати, цитирани от "Мач телеграф". Последните бяха наречени от Тодор Батков – място за прелюбодейства, след като в миналото бяха отдадени на частна фирма. От години обаче те не функционират. И стоят на произвола на съдбата. Футболното дружество и спортният клуб трябва да се разберат кой, каква част ще получи. От Столична община са категорични, че не са предприели нищо в посока отдаването на имотите, защото те все още не са станали тяхна собственост.

"Уведомявам Ви, че след подписване на договор между Областна управа и Столична община и организиране на приемо-предаването на имотите, кметът на Столична община следва да разпореди съставяне на актове за общинска собственост на посочените в Решение № 661 на Министерски съвет имоти", гласи част от официалното становище на СОС.

Още: 9 мача го доказват: Време е експериментът в Левски да бъде прекратен

Човекът, изиграл Гунди разказа разтърсваща история за Георги Аспарухов

Големият любимец на феновете на Левски е АУТ за първи път през сезона: Пропуска мача за Купата на България

Генчев с пореден пост във Facebook: Този път ядоса феновете на Левски

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички