Историческа разлика в парите: За първи път Лудогорец "издухва" Левски толкова плашещо


Историческа разлика в парите: За първи път Лудогорец "издухва" Левски толкова плашещо
Снимка: Lap.bg БГНЕС Колаж: Sportlive.bg

3100 0

Днес (17.08) Левски ще опита да докаже, че е напълно готов за шампионската битка и за това да свали Лудогорец от трона. "Сините" изглеждат преродени със Станислав Генчев начело, но сега идва и най-сериозното изпитание през кампанията.

Разликата между Лудогорец и Левски във финансов аспект - колосална

На фона на кризата при "орлите" и подема при столичани шансовете и на двата тима са много изравнени според специалисти и анализатори. Остава обаче колосалната разлика във финансово отношение между двата отбора.

Още: Вече АУТ от треньорството: Само 1 треньор на Левски е побеждавал Лудогорец в Разград в Първа лига

За първи път в историята тя е толкова голяма. Играчите на клуба от Разград са оценени от специализираното издание Transfermarkt на внушителните 52.35 милиона евро, което е с 36.3% повече от това, което струваха по-рано през май тази година (38.40).

От друга страна, никак не изненадващо предвид някои продажби, Левски бележи спад в сравнение със средата на месец май. Тогава "сините" са стрували 18.65 милиона евро, а сега са оценени на 16.68 (-10.6%).

Така разликата между Лудогорец и Левски е над 35 милиона евро. Най-скъпо оцененият играч на "орлите" е контузеният Бернард Текпетей - 6 милиона евро. За "сините" това е Пламен Андреев, за когото не е сигурно, че ще е титуляр - 2 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички