"Левски" излиза за задължителна победа срещу Монтана


"Левски" излиза за задължителна победа срещу Монтана

616 0

В трети пореден двубой та­зи пролет треньорът на "Левс­ки" Стойчо Стоев ще пусне раз­личен състав. За днешния двубой срещу Монтана промени в стартовата единайсеторка се налагат не само заради наказа­нието на капитана Веселин Ми­нев. Стоев ще смени и такти­ката от гостуването на Черно море (2:0) във Варна, когато на върха на атаката разчиташе на лек и повратлив нападател в лицето на Франсис Нар. Той ще заложи на таран, като за мача с последния в класирането ще има две опции за поста. Освен с Венцислав Христов треньорът ще разполага и с Тунде Аденижи. 20-годишният нигерийски цент­рален нападател вчера бе кар­тотекиран в БФС, след като най-накрая жълтата му карта бе изпратена от предишния му тим Съншайн старс.

На вратата срещу Монтана отново ще бъде Боян Йоргачевич, който се намира в отлична форма и е с основна заслуга за успеха на "Тича". Пред него в центъра на отбраната ще иг­раят новите попълнения Сърджан Лукин и Александър Александров. Десен бек ще е Са­шо Александров, който показа стабилна игра във Варна. Заме­стник на Веселин Минев вляво ще е Мики Орачев. В средата на полузащитата също ще настъпят промени. Георги Кос­тадинов получи травма в дни­те преди срещата и здравето му няма да бъде рискувано. Вместо него ще излезе Джереми де Ноойер. На последната тре­нировка Мехди Бурабия се кон­тузи и е възможно Радослав Цо­нев да започне срещата. Срещу Монтана Роман Прохазка ще продължи да играе вдясно на халфовата линия - там е по-по­лезен, отколкото в отбрана. На другия фланг ще е франсис Нар, а младокът Божидар Краев отново ще остане на пейката. Играта на сините ще връзва Мигел Бедоя, а за върха на ата­ката ще бъде предпочетен Вен­цислав Христов пред Тунде Аде­нижи, пише "Тема спорт".

Треньорът на Монтана Емил Велев-Кокала ще заложи на фалшива деветка във визи­тата на "Левски". Той възнаме­рява да пусне на върха на атаката новото попълнение Петър Атанасов, който дой­де на "Огоста" от Славия. Централният нападател Атанас Илиев вече е излеку­ван от вирусно заболяване, но ще остане на пейката. Той пропусна мача с Лудогорец (0:1). Големият проблем на Велев ще е отсъствието на плеймейкъра Иван Минчев. Водещият реализатор на монтанци е наказан за среща­та на "Герена". Вместо него зад нападателя ще действа Иван Стоянов.

Днес "Левски" ще се опита да спечели първа разгромна побе­да в първенството. До момен­та "сините" не са реализирали три попадения в един двубой и моментът да го сторят срещу Монтана е удобен. Заради наказание на клуба сектор Б ще остане затворен за срещата тази вечер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички