Левски платил приемлива сума за поливалентния Клемент Икенна


Левски платил приемлива сума за поливалентния Клемент Икенна
Снимка: Официален сайт на Левски

3376 0

100 000 евро е струвал на Левски новият защитник Клемент Икенна, който подписа вчера с клуба. Договорът му е до 2027 година. Новината за трансферната сума обяви профилът в Instagram diariodetransferenciasdt•

Футболистът е млад, 21-годишен, и може да играе и като дефанзивен полузащитник. Той идва на "Герена" от хърватския втородивизионен Дубрава.

Според бившия му бос бранителят ще се бори за титлата с Левски

Бившият му бос го вижда в по-силна лига

Президентът на бившия му клуб - Роко Иванович, прогнозира, че нигериецът ще направи и по-престижен трансфер от преминаването в Левски.

"И Икенна отиде в клуб, с който ще се бори за шампионската титла, което само потвърждава, че имахме добър скаут и отлични треньори, които създадоха играчи за сериозно ниво на футбол дори във второто ниво на Хърватия.

За Икенна съм убеден, че един ден ще постигне трансфер в още по-силно първенство от българското и ние като клуб сме осигурили процент от бъдещия му трансфер. Освен това планираме да привлечем и развием още няколко таланта, които ще бъдат на нивото на Агба и Клемент Икенна", коментира Иванович.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Той уточни, че точната сума на трансфера е бизнес тайна, освен ако Левски не я обяви. И клубът на другия нов в Левски - Сангаре, е запазил процент от бъдеща продажба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички