Левски се затвърди на 3-то място: Берое стори нещо невиждано от над година


Левски се затвърди на 3-то място: Берое стори нещо невиждано от над година
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1737 0

Левски допусна сензационна загуба от Берое в 13-ия кръг от Първа лига. "Сините" записаха поражение с 0:2 и по този начин остават на трето място с 28 точки - равен брой с втория Ботев Пловдив ("канарчетата" са с мач по-малко) и три пасив от Лудогорец ("орлите" са с два мача по-малко). Берое пък се утвърди на 7-о място с 20 пункта.

Левски загуби изненадващо от Берое 

Това бе първият случай от 15 юли миналата година, в който Левски допуска два гола като домакин (тогава ЦСКА 1948 го прави в откриващия кръг на миналата кампания).

Левски се скъса да пропуска през първото полувреме, а Артур Мота се отличи с някои изключителни спасявания на вратата на Берое. Второто полувреме започна на много високо темпо и атаките валяха една след други, като гостите шокираха столичани в 63-тата минута. Тогава Хуанка Пинеда бе намерен на далечната греда и от непосредствена дистанция нямаше как да не успее да насочи топката в мрежата оставен непокрит. При високо изнесените играчи на домакините Годои се възползва от контраатака и удвои резултата в 83-тата минута.

В срещите преди тази Левски имаше три победи от най-скорошните пет сблъсъка в това съперничество. Опонентът му имаше само един успех, а една среща бе завършила наравно.

В следващия кръг Левски има тежко гостуване на "Тича" срещу Черно море (03.11), но преди това има визита в Благоевград срещу Пирин за Купата на България (30.10). Мачът на Берое за Купата ще се състои в средата на ноември и така следващото изпитание за "заралии" е гостуване на ЦСКА 1948 в шампионата (03.11).

Левски срещу Берое НА ЖИВО

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Мачът започва в 19:00 часа!

Първо полувреме

Левски очаквано започна по-активно двубоя, а първата по-сериозна опасност дойде в 9-ата минута. Тогава Майкон опита центриране, но след рикошет топката се насочи опасно към вратата на Артур Мота. Стражът обаче реагира добре и успя да избие в корнер.

След 10 минути игра пък Галчев технично и красиво изведе Лима в наказателното поле. Той пусна остро подаване, Колев технично прескочи топката, а Сангаре бе на добра позиция, но ударът му бе блокиран за нов корнер. След неговото изпълнение не се стигна до нова опасност.

В следващите минути гостите от Стара Загора също отговориха с няколко атаки, но те завършваха с неточни удари от трудни позиции.

Постепенно мачът ставаше все по-изравнен, а в 25-ата минута Джавад Ел Джемили стреля силно отдалеч, а изпълнението му мина с малко покрай страничния стълб.

В 32-рата минута Левски разигра добре топката и накрая Лима стреля от добра позиция в наказателното поле, но Мота успя да спаси. След поредния корнер се стигна до разбъркване пред вратарското поле, което обаче не завърши с удар. Секунди след това топката бе върната в наказателното поле и Сангаре стреля от малък ъгъл, но топката отскочи от земята и мина над напречната греда.

В последните 10-15 минути от полувремето Берое почти не играеше с топката и я губеше веднага, когато я получаваше. В 45-ата минута Цунами стреля мощно отдалеч, но малко над напречната греда.

В първата минута от добавеното време Колев се отличи със страхотно движение в наказателното поле и се оказа на стрелкова позиция. Нападателят стреля мощно към горния ъгъл, но Мота блесна с невероятно спасяване с една ръка.

Второ полувреме

След секунди игра от втората част Цунами центрира и намери Сангаре, който стреля опасно, но топката мина покрай страничния стълб.

В 49-ата минута Годой бе изведен зад защитата на Левски - очи в очи срещу Маркович, но вратарят спаси удара му. Впоследствие бе вдигнат и флаг за засада.

В 50-ата минута Цунами отново центрира в наказателното поле към Сангаре, който избута защитник на Берое и топката се насочи опасно към Мота, но стражът за пореден път блесна. 

В следващите секунди Берое организира двете си най-опасни атаки в мача, като при втората дори се стигна до първи точен удар за отбора в срещата.

В 55-ата минута Ел Джемили размени двойно подаване със Сангаре и от малък ъгъл потърси далечния ъгъл, но Мота блесна с поредно невероятно спасяване.

И Маркович трябваше да се намесва в 59-ата минута, след като Лучиано Скуадроне стреля опасно с глава и топката падаше под гредата, но Матей я изкара в аут.

63' - 0:1! Хуанка Пинеда бе намерен на далечната греда с центриране и бе изпуснат от бранител на Левски, като нямаше проблем да насочи топката в мрежата от непосредствена дистанция.

В следващите минути мачът стана изключително изнервен, а играчите на гостите използваха всеки удобен момент, за да печелят безценни минути.

В 83-тата минута Берое организира опасна контраатака, а Годой бе изведен зад противниковата отбрана. Той стреля технично в далечния ъгъл и успя да преодолее Маркович. Флагът на страничния съдия обаче бе вдигнат.

83' - 0:2! След преглеждане на ситуация с ВАР бе отчетено, че засада няма и така авансът на гостите бе удвоен.

В 90-ата минута Годой стреля от трудна позиция с човек на гърба в наказателното поле, но твърде леко и Маркович спаси.

Стартови състави

Левски: 44. Матей Маркович, 3. Майкон, 5. Келиан ван дер Каап, 8. Карлос Охене, 9. Александър Колев, 11. Джавад Ел Джемили, 12. Мустафа Сангаре, 22. Патрик-Габриел Галчев, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 7. Фабио Лима

Берое: 1. Артур Мота, 3. Хуан Соломони. 5. Лучиано Скуадроне, 6. Фелипе Чакартеги, 8. Карлос Пахаме, 9. Сантиаго Годой, 11. Исмаел Хименес, 15. Енцо Барето, 17. Хуан Карлос Торес, 19. Карлос Алгара, 23. Кевин Сейхас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички