Мъри взимал допълнителни пари по секретен договор с Левски: Той и Сираков били "нагли"


Мъри взимал допълнителни пари по секретен договор с Левски: Той и Сираков били "нагли"
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

1535 0

Много интересно интервю даде бившият собственик на Левски Тодор Батков. Той разказа за отношенията си със Станимир Стоилов и с Наско Сираков по време на управлението му. Батков твърди, че има огромни заслуги за кариерата на Стоилов и разказа някои доста любопитни неща от кухнята.

Тодор Батков с разкрития за Станимир Стоилов и Наско Сираков

"Мъри Стоилов е най-добрият треньор на Левски през този век, но аз също имам немалка заслуга за това. Когато трябваше да спре с футбола, аз лично отидох на стадиона и казах, че ще му направя бенефис и ще си получи заплатите. Аз го уредих да вземе лиценз за 2 месеца по ускорената процедура. Говорих с професор Шишков, който даваше лицензите. Оказа се, че Стоилов не се беше явявал изобщо. После му помогнахме с Лапорта и Лъчо Танев да отиде в Барселона. След това да поеме един от юношеските национални отбори.

Още: "Петричев се обади на шеф на Левски": Какво поиска Лудогорец от "сините"?

Април 2004-а, когато казах на Мъри Стоилов, че ще поеме Левски на мястото на Гочето и Жужо, той се просълзи. Казах му: "Мъри, недей да ми ревеш, иди вкъщи и помисли". На другия ден той дойде и ми представи така наречената програма 2004-2007. И аз съм стоял винаги зад него. Желязно! Дори първата година, когато отборът не тръгна добре, помните с Беверен тия истории... Аз стиснах зъби, макар че не съм свикнал да губя. И не съм му отказвал нищо. Заплати, допълнителни пари по секретен договор с мен, искане на футболисти... Всичко това беше много добре до 2007-ма, но тази история с финландците (Тампере) много ме ядоса. Имахме блестящ сезон с дубъл.

Бяхме купили играчи за над 3 милиона евро с парите от Шампионската лига. Другата част отидоха в стадиона, общежитието, а всеки от футболистите взе между 100 и 120 хиляди евро премия чисто. Предната година аз реално от джоба си дадох същите премии и за Купата на УЕФА. Паднахме от ЦСКА ноември 2007-а, ако не се лъжа. Повиках Мъри и го попитах какво става. Бях им казал заедно със Сираков да дадат символично оставки, но те го направиха демонстративно, пред медии и така нататък. Извинявайте, но това е нагло поведение! Аз съм ги отглеждал, обгрижвал, хранил, поил и така нататък" - разказва Батков пред "Канал 3".

Легенда на Левски не иска Сираков: Посочи кой да замени Наско и даде ЦСКА за пример

"Какъв беше проблемът с Наско? Еми той просто не идваше на "Герена". Неговата функция беше само за респект на играчите, с неговите слонски шеги, да играе джитбол, за да може Стоилов да държи съблекалнята. Но той не идваше със седмици. Мъри каза, че не е моментът да се маха Наско. Оставих ги така, но ги предупредих, че този резил не може да продължава. Накрая не ми издържаха нервите, но не съм сбъркал, защото аз така помогнах и на Мъри. Имаше ефект на отрезвяването. Виж къде стигна после. Аз нямам нищо против него. Горд съм, че имам заслуга той да стане треньор" - сподели още той.

Наско Сираков шокира: Взима в Левски легенда на ЦСКА - помогнала много на Лудогорец

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички