Незапознат с футбола допреди 9 години, аматьор допреди 4 - "синият" Сангаре е наричан "Осимен"


Незапознат с футбола допреди 9 години, аматьор допреди 4 - "синият" Сангаре е наричан "Осимен"
Снимка: Профил на Варзим във Фейсбук

8091 0

Последният нападател, който подписа с Левски - Мустафа Сангаре, е носил маска, подобна на тази, с която Килиан Мбапе игра в повечето от мачовете на Франция на Европейското първенство по футбол. Заради нея роденият във Франция футболист е наричан от феновете на португалския Варзим "Батман" и "Осимен". Това разкрива самият той, преди да дойде в София. Сангаре също е има счупване на носа, което е довело до носенето на предпазната маска.

Син на имигранти, роден в предградията на Париж

Новият футболист на "сините" идва от имигрантско семейство. Баща му е от Мали, майка му - от Сенегал, а той е роден в Париж. Израства в покрайнините на френската столица, а любовта си към футбола открива сравнително късно - на 16 години.

Мустафа Сангаре е играел тенис преди това

Сангаре обикнал тениса преди футбола

"Започнах много късно, защото преди това играех тенис, спорт, който обичах. Започнах да играя футбол чак на 16 години в квартален клуб в Париж. Играх като аматьор, но се развих и в крайна сметка подписах първия си договор с Расинг през 2020 година", разказва Мустафа пред португалски медии.

Успех по време на... пандемията

Той се отличава с няколко гола и по време на ужасната за повечето футболисти пандемия от коронавирус става професионалист, подписвайки с Амиен. Играе там околко 2 месеца, но контузия на гърба го вади от терена за над една година.

Преди да отиде във Варзим от Португалия, Сангаре играе под наем за Борго, който е в пета дивизия на Франция. Там се откроява с играта си (5 гола в 21 срещи), но договорът му изтича и не е подновен.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Роденият във Франция футболист е фен на Олимпик Марсилия и на легендата на Челси и Кот д'Ивоар - Дидие Дрогба. А ето кой е най-красивият гол на Сангаре досега. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички