Обявиха кога "Левски" очаква решение за отнетите точки


Обявиха кога "Левски" очаква решение за отнетите точки

760 0

Специалистът по международно спортно право Георги Градев, който защитава интересите на "Левски" в делото срещу БФС в Лозана, разкри какво се случва с него.

"Сините" се обърнаха към Спортния арбитражен съд в швейцарския град, след като им бяха отнети 7 точки от актива. Това стана заради изваждането на Литекс от „А" група след напускането на терена през декември в мача на "Герена".

"Делото е в заключителната си фаза. По настояване на БФС ще се проведе изслушване в Лозана, което Левски ще поиска да бъде насрочено за седмицата, която започва на 23 май. Ще настояваме спортният арбитражен съд да се произнесе с решение (без мотиви) преди края на първенството (27 май), което е напълно възможно и изпълнимо съгласно кодекса на институцията. В случай на краен успех КАС ще върне точки само на Левски. За останалите клубове решението на спортно-техническата комисия е окончателно и влязло в сила, защото те сами избраха да не обжалват и така доброволно се отказаха от възможността да им бъдат върнати неправомерно отнетите точки от мачовете с Литекс", обясни чрез профила си във фейсбук Градев.

От своя страна Литекс също води дело в Лозана, жалвайки се, че изваждането му от „А" група е неправомерно.

Градев смята, че Левски може да си върне точките. Към настоящия момент това би означавало, че Лудогорец води само с 4 точки пред "сините" 4 кръга преди края на сезона.

В Разград вече обявиха, че са подготвени за такъв вариант и ще се смятат за сигурни шампион в момента, когато дори при връщане на точките от КАС няма да могат да бъдат застигнати от столичани.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

В преките двубои Лудогорец има по-добри показатели и при равен актив с Левски също ще стане шампион.

Разградчани спечелиха титлата у нас в предишните 4 кампании.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички