Откровено с Гонзо - за "Левски", бъдещето и шанса да играе срещу ЦСКА


Откровено с Гонзо - за "Левски", бъдещето и шанса да играе срещу ЦСКА

1140 0

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов - Гонзо е категоричен, че целите на "сините" винаги са свързани с титлата и Купата на България. Той обаче осъзнава, че най-важно през настоящия сезон е настоящата селекция да си изгради манталитет на победители.

В интервю за "Диема Спорт" силният човек на "Герена" говори подробно за селекцията на тима, новите собственици и смяната на Тодор Батков, както и идеята да играе срещу ЦСКА.

Ето и какво каза Георги Иванов:

За старта на сезона

Доволен съм с оглед на мачовете, които имахме. С Литекс и с Черно море имахме мачове, това са евроучастници и не бяхме готови за тези мачове. Футболистите ни бяха нови, недостатъчно добре подготвени, но съм доволен от това, което отборът показва на терена. Всички сме доволни от това, което младите момчета направиха. Има много мачове до края на сезона и за нас е важно тези играчи да са в тази тежка обстановка, за да почнат да носят още повече дивиденти на тима.

За младите

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Смятам, че може повече от 1-2 от младите да се наложат в първия отбор. Ние ще им даваме шансове. Важно е обаче те да осъзнават своята отговорност. Хората трябва да знаят, че е важно не само да тренира и да играе мачове. Всеки трябва да прави много неща извън терена, за да бъде успешен спортист. Ако спазват режим и се поддържат, ще имат бъдеще в "Левски".

За наказанията от БФС

Напълно нормално е да реагираме, когато са ощетени. Литекс също имаше гол който не беше зачетен. Надявам се съдиите да правят грешки от недоглеждане, а не от други фактори. Трябва да оставим съдиите да реферират така, както могат.

За селекцията

Знаехме, че и двамата централни нападатели имат проблеми със старите си отбори. Единствено не знаехме сроковете, в които няма да можем да ги вземем. Ние сме направили всичко възможно да дойдат жълтите им карти възможно най-скоро. Остава ни само да чакаме. Курдов е на разположение вече. За Абди чакаме да разтрогне с Ризеспор. Чакаме да си приключи нещата. Няколко души вече ни отказаха да играят за нас, но продължаваме да търсим добри играчи на добра възраст. За съжаление, добрите футболисти искат повече пари, но в крайна сметка няма да направим нищо на всяка цена. Разбирам, че Стоев иска отборът да е окомплектован, но поехме по друг път. Освободихме 9 души, направихме селекция в последните 2 месеца, въпреки че парите не стигат. Играчите ни отказват заради пари. Всеки си мисли, че трябва да дойде в "Левски" и да взима много пари. Но ние ще го преболедуваме това.

За финансите

"Левски" имаше проблем през целия минал сезон и се бавеха заплати. Но в последните 10 години никога не сме имали подобни проблеми. получиха се разминавания, но "Левски" винаги е бил изряден. Това ни е целта и сега - да намалим бюджета, но да изплащаме дължимите суми на време. Това е начинът, по който ще работим.

За целта "Европа"

"Левски" трябва всяка година да участва в Европа. Затова искахме да вземем и Купата, но не успяхме. Нe смятам, че има някой, който си мисли, че не трябва да сме в Европа. Аз искам "Левски" да е на най-високото ниво - Шампионска лига. Предвид създалата се ситуация на нас ще ни трябват няколко години, за да изградим отбор, с който да атакуваме по-големи цели. Идеята е до 3 години да имаме основен състав, най-вече с момчета от школата и класи чужденци. Милион и триста хиляди лева е издръжката на школата и неслучайно имаме 10 човека в първия отбор.

За напускането на Тодор Батков

Работя добре и с новите собственици, и с Тодор Батков. С Иво Тонев се познаваме от години и сме приятели, той е изключително интелигентен. Всички са сериозни хора, които ще помогнат на "Левски". 11 години този отбор беше на върха благодарение на Тодор Батков. Той е човек, който гласува доверие на своите директори и треньори и той е човекът, който е най-успешният собственик. Дано новите собственици надминат неговите постижения.

За идеята да играе срещу ЦСКА

Не знаех, че ЦСКА ще играе във "В" група. Инцидентно ни картотекираха с Елин Топузаков в Рилски спортист, но дори не знам дали ще играя срещу "червените". На мен ми е за удоволствие. Я играя, я не. Тази тема не е важна, това са неща, които ги правим, за да си доставяме удоволствие.

За целите през сезона

"Левски" се бори във всеки мач за победа. Борим се и за двете купи, но най-важното е всеки един ден да надграждаме, за да не се притесняваме срещу кого играем. Важно е да изградим манталитет на победители. Това е много важно за младите футболисти, с които разполага клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички