Треньорски бунт в "Левски"


Треньорски бунт в "Левски"

1079 0

Финансовата криза в "Левски" става все по-тежка, а това прави все по-тежка ситуацията в клуба.

Преди дербито със Славия футболистите се вдигнаха на бунт заради две забавени заплати. Те заплашиха, че ще спрат тренировки и отказаха да отидат на лагер преди мача. Тогава директорът и треньор Георги Иванов успя да тушира напрежението. Сега ситуацията в съблекалнята също е тежка, но тази в Детско-юношеската школа вече започва да излиза извън контрол. Треньорите в школата на "Левски" се бунтуват, защото клубът им дължи по 3 заплати, пише "Меридиан мач". Директорът Даниел Боримиров все пак успява да удържи специалистите, които всеки момент може да излязат в ефективна стачка.

Тежко е положението и при служителите в администрацията на клуба и персонала, обслужващ първия отбор, които също не са взимали пари от три месеца. На „Герена" все още пазят поведение именно заради споменатите по-горе Георги Иванов и Даниел Боримиров, чиито авторитет спасява положението засега.

За последно пари в клуба са вземали футболистите. Това е станало преди дербито с ЦСКА, като играчите са получили 80 процента от месечното си възнаграждение. В началото на следващата седмица клубът за пореден път от старта на сезона ще провисне с по две заплати на играчите, като този път дори ще има още едни 20 процента допълнително. На този фон в отбора са побеснели от проекта за глоба на Луис Педро. Един от хората, занимаващи се с финанси в клуба, е поискал холандецът да бъде сериозно санкциониран, защото е казал... истината. Въпросният „син" ръководител е бил недоволен от факта, че Педро е признал пред гласения за нов централен нападател на клуба Гийон Фернандес, че заплатата му се бави с два месеца.

Това разкритие е накарало тарана да преосмисля уж сигурния си трансфера в "Левски". В крайна сметка недоволството в отбора е блокирало глобата на Луис Педро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички