Ботев и Локомотив не излъчиха победител между падащи голове, крошета и летящи павета (ВИДЕО)


Ботев и Локомотив не излъчиха победител между падащи голове, крошета и летящи павета (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3892 0

Пловдивските Ботев и Локомотив отново не успяха да излъчат победител на реновирания стадион “Христо Ботев”. Неделната среща завърши при 2:2 за осми път в историята на изминалите 119 двубоя.

Битката от втория кръг на Първа лига доведе до много емоции за феновете, които си спретнаха меле в улиците около стадиона, а през второто полувреме се стигна до здрав сблъсък в сектора с крайни привърженици на Ботев Пловдив.

“Канарите” се смятаха за победители към края, но бяха лошо изненадани в деветминутното добавено време. Никола Илиев (17’) и Укаки (72’) бяха точни за домакините, а Мичи Нтело (56’). Крайния резултат оформи Лами след груба грешка на дебютанта Бернат.

За първи път в историята се стига до четири поредни ремита между вечните съперници. За последно Локомотив победи през пролетта на 2022 г. Така пълния паритет остава с 41 победи за отборите и 37 равенства. 

Ботев и Локо не се победиха

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Възпитаниците на Керкез са втори във временното класиране с 4 точки, колкото има и Локомотив Пловдив. В следващия кръг “смърфовете” очакват в следващия кръг именно “сините”. Ботев Пловдив пък трябва да гостува на Крумовград след домакинството на Панатинайкос в четвъртък.

Първо полувреме

Началото на мача бе съпътствано от меле между феновете на двата отбора в покрайнините на "Колежа"!

В 12-ата минута се стигна до първия голям пропуск или по-точно - голямо спасяване. То бе на сметката на Мартин Луков, който запази самообладание и отрази удара от близка дистанция на Илиев. 

ГОЛ! Още след 5 минути лятното попълнение Никола Илиев успя да се реваншира с чудесни индивидуални качества в наказателното поле и последвал удар с цената на откриващото попадение - 1:0!

Юношата на "канарите" се възползва от свалената топка чрез Уджа и с финт мина покрай двама, за да открие. 

До края на първата част се стигна до опасни нарушения и в двете посоки, но Георги Кабаков не се замисли да показва директен червен картон. Конте от Ботев и Иванов и Илиев от Локо Пловдив завършиха полувремето с жълти картони. 

"Смърфовете" така и не успяха да отправят удар посока вратата на Бернат, докато головите положения пред Луков бяха пет.

Второ полувреме

По съвсем различен начин продължи двубоя, след като Нтело можеше бързо да изравни след подновяването на двубоя. Нашумелият нападател излъга Бернат и стреля, но топката бе избита току преди голлинията.

ГОЛ! В 56' "канарите" окончателно се пропукаха след пронизващо подаване на Димитър Илиев. Той изведе нападателя на стрелкова позиция и от втория опит изравни до 1:1!

В заключителните 20 минути се стигна до здрави схватки между фенове на Ботев, които се млатеха зад вратата на Луков. 

ГОЛ! Укаки се възползва от груба грешка в съперниковата отбрана и след ниско центриране оформи 2:1 без проблеми!

В 76' Секулич избра директния удар, вместо да подава към Укаки и това доведе до нов солиден пропуск от хърватина. 

ГОЛ! В началото на деветминутното добавено време се стигна до нелепа грешка на Бернат, която прати топката в краката на Лами. Последният вкара на опразнена врата за 2:2!

Стартови състави 

Ботев Пловдив: Бернат, Там, Акере, Попов, Уджа, Етоо, Минков, Конте, Перера, Илиев, Балогианис;

Локомотив Пловдив: Луков, Лясков, Сегура, Паскалев, Камдем, Иванов, Каракашев, Пенев, Петков, Илиев, Мбала;

Преди мача

Реновираният стадион "Христо Ботев" за пръв път ще види това съперничество в истинския му блясък. И двата пловдивски гранда започнаха новия сезон с победа, а феновете им ще бъдат по трибуните.

Домакините преди седмица се наложиха над Ботев Враца с 3:1, а Локомотив се справи с Арда с 1:0 у дома. Днес обаче ще бъде едва втория двубой на "железничарите" под ръководството на Любослав Пенев. 

В същото време Ботев Пловдив влезе в серия от двубои след отстраняването на Марибор в Лига Европа и последвалата първа квалификация с Панатинайкос. 

Моментът е коварен за възпитаниците на Керкез, които в четвъртък ще имат решаващ двубой с "детелините" у дома след 1:2 в Атина преди броени дни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички