Любослав Пенев бе направен на пух и прах: Пилеене на пари, непрофесионализъм и закъснения


Любослав Пенев бе направен на пух и прах: Пилеене на пари, непрофесионализъм и закъснения
Снимка: Lokomotiv Plovdiv

1248 0

Спортният директор в оставка на Локомотив Пловдив - Илко Пиргов, направи изявление след загубата от Крумовград. Той остро критикува треньора Любослав Пенев, който по-рано отправи критики към собственика на клуба Христо Крушарски и коментира ситуацията в отбора.

Пиргов заяви, че ще напусне Локомотив, ако Любослав Пенев продължи да води отбора като треньор. Той обвини специалиста в непрофесионално поведение и подкрепи твърденията си с няколко конкретни примера.

Думите на Пиргов по адрес на Пенев

"Искам всички фенове на Локомотив да знаят каква е ситуацията в клуба. Селекцията беше доста труден процес с господин Пенев. Той показа незаинтересованост. Беше му представен списък с български футболисти, които се очакваше да напуснат отборите си. Изгледал съм 280 играчи. Не винаги футболист, който харесаме може да дойде в клуба. Той не предложи никакви футболисти с изключение на играчи от Хебър. Самият профил на Хебър и нашият са различни и аз отказах те да дойдат", заяви Пиргов за селекцията.

"Господин Пенев има клауза за трансфер на всички изходящи трансфери в отбора. Действията от страна на Пенев провокираха трансфера на Мичи Нтело. Отношението на господин Пенев ни принуди да продадем Мичи. По същата схема той искаше да продадем и Камдем, но аз отказах такъв трансфер. Имаме двама испански треньори, които са на заплата към клуба. Те идваха за по 2-3 дни на лагера в Боровец и преди 2 седмици на стадиона. Не получихме резултатите от тези тестове на испанците, които получават заплата за това".

"Ще се спра и на още нещо за 8-часовия работен ден. Всичко това беше продиктувано от неговото отношение. Имаше моменти, в които той пристигаше 30 минути преди тренировката. Имаме случай на мача срещу Берое в Стара Загора, в който отборът пристигна час и половина преди мача, а господин Пенев дойде на стадиона 30 минути преди началото на двубоя. По никакъв начин не мога да кажа, че това е професионално поведение. Личният пример в живота и футбола е от първостепенно значение. Най-нормално е когато Пенев не е съгласен с условията в клуба въобще да не подписва договор. При тези условия имаме три купи и едно второ място. Всичките треньори преди него не са имали проблеми с условията. За мен това не мога и да го оприлича".

"Проблемът с нерегистрираните ни футболисти. Процесът за играчи извън ЕС е много тромав и бавен. Той беше запознат със сроковете. Те варират около месец. Ние сме зависими пряко от институциите в България. Клубът не определя какви са сроковете за издаване на работна виза. Господин Пенев не е изградил нищо в Локомотив до момента. Аз съм над 20 години професионален футболист и за първи път във футболната ми кариера виждам тренировъчен процес с една тренировка на ден. Ние нямаме една двуразова тренировка до момента. Той не знае нито едно име от школата на клуба, защото той е незаинтересован не само от школата, но и от целия клуб".

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

"Треньорът на вратарите на господин Пенев е без никакъв лиценз и имахме големи проблеми с това. Така трябваше да назначим на работа още един треньор на вратарите, който има нужния лиценз и плащаме заплатите на двама треньори на вратарите. Представянето не отговаря на целите на Локомотив. Оставката е морален акт и аз съм израстнал с тези принципи. След като цялото ръководство подаде оставка нямаше как и аз да не го направя. Ако господин Пенев остане треньор, няма никакъв шанс аз да остана в клуба. Чакам прибирането на господин Крушарски, за да се опитам да го убедя да изплати последната заплата на клуба. Имаме една дължима заплата към играчите, която трябваше да получат на 20 септември. Надявам се господин Крушарски да изплати заплатата и да даде още време", завърши Пиргов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички