Дузпа остави Лудогорец непобеден в Първа лига, "орлите" с 1 точен удар за 90 минути


Дузпа остави Лудогорец непобеден в Първа лига, "орлите" с 1 точен удар за 90 минути
Снимка: Boris Bonevi / LAP.bg

1493 0

Лудогорец продължава да е с пълен комплект точки в Първа лига и след шестия кръг. Шампионите победиха Берое като гост с попадение от дузпа, която не беше 100-процентова и бе реализирана от Тодор Неделев.

Дузпата бе свирена в 65' за нарушение на Оиер Сариеги срещу Спас Делев. Българският национал беше задържан в наказателното поле. Разградчани имаха само 1 точен удар за повече от 90 минути, колкото и старозагорци. 

Първо полувреме

Oколо 10-ата минута Лудогорец отправи 2 по-далечни изстрела - на Рик Джонатан и на Аслак фон Витри, като и двата минаха встрани от вратата на Берое. 

В 33' Берое стигна до първа възможност пред вратата на шампионите. Изстрелът на Сантяго Годой обаче мина покрай вратата. Малко след това Лудогорец отговори с опасен изстрел на Чочев, който прелетя над напречната греда. 

Oколо 39-ата минута "орлите" изпълниха корнер, Якуб Пьотровски се извиси над всички и отигра с глава, за да намери напречната греда. 

По неприятен начин завършва полувремето за разградчани - в 44' Антон Недялков е заменен от Дени Групер, след като получи контузия. 

Второ полувреме

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

Началните 10 минути на второто полувреме бяха по-силни за Берое. Сериозните опасности пред вратата на Падт обаче почти липсваха.

В 61' играчите на Лудогорец изразиха претенции за дузпа в тяхна полза след задържане в наказателното поле на Спас Делев. Ситуацията бе разгледана с ВАР и решението на Владимир Вълков бе за 11-метров наказателен удар.  С изпълнението от бялата точка се зае Тодор Неделев, който не сгреши - 1:0 за разградчани. 

В 78' шампионите получиха възможност да изпълнят свободен удар след нарушение срещу Групер, но това не доведе до заплаха за домакинската врата. 

В 90' удар на Квадво Дуа мина над вратата на домакините, а минута по-късно Берое удари греда. Ударът от границата на наказателното поле беше първи точен за старозагорци в мача. 

Стартови състави:

Берое: Мота, Исаса, Саломони, Минго, Скуадроне, Пачаме, Годой, Белоти, Еспиноза, Пинеда, Гаврилов
Лудогорец: Падт, Недялков, Пьотровски, Джонатан, Неделев, Видал, Круз, Куртулус, Фон Витри, Чочев, Вердон

Берое: Мота, Исаса, Саломони, Минго, Скуадроне, Пачаме, Годой, Белоти, Еспиноза, Пинеда, Гаврилов

Лудогорец: Падт, Недялков, Пьотровски, Джонатан, Неделев, Видал, Круз, Куртулус, Фон Витри, Чочев, Вердон

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ?

ПРЕДИ МАЧА

Гостите са във възход след тежката загуба в Шампионска лига от Карабах. Те почти си гарантираха място в групите на Лига Европа след победа в първия плейоф с 4:0, а след това победиха Левски в Първа лига.

В Първа лига разградчани останаха единственият тим, който не е губил точки през новия сезон. Те обаче са изиграли само 3 мача досега.

Берое също е във възход, след като за първи път в историята си спечели първите си 3 гостувания в елита. "Заралии" са на пета позиция в класирането с 10 спечелени точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички