Лекция, брилянтен гол и тотална доминация: Лудогорец е само на мач от завръщане в Лига Европа (ВИДЕО)


Лекция, брилянтен гол и тотална доминация: Лудогорец е само на мач от завръщане в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3161 0

Шампионът на България - Лудогорец, постигна победа с 4:0 над Петрокуб от Молдова в първия мач между двата тима от плейофната фаза за влизане във втория по сила европейски турнир - Лига Европа, на своя стадион "Хювефарма Арена".

В герои за тима на Захари Сираков се превърнаха голмайсторите Квадво Дуа (23'), Руан Секо (59') и Диниш Алмейда на два пъти (90+1' и 90+5'). Лудогорец доминираше през по-голямата част от времето и си заслужи успеха, като вече е само на мач от завръщане в основната фаза на евротурнирите за 11 път в своята история.

Реваншът в Кишинев е точно след седмица - 29 август. Преди това обаче Лудогорец ще мери сили с Берое в родната първа лига в неделя (25 август).

Развой на Лудогорец - Петрокуб

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута "орлите" стигнаха до първата възможност за гол. Рик Джонатан проби отляво и пусна за Якуб Пьотровски, който нанесе удар от границата на наказателното поле, но топката профуча над вратата. В 15' Кайо Видал навлезе в наказателното поле и стреля, но шутът му бе блокиран. Топката се озова в Квадво Дуа, но и неговият удар бе спрян.

Логичното се случи и в 23-ата минута Лудогорец поведе у дома. Топката бе центрирана от фланга и се озова право на главата на Квадво Дуа. Швейцарецът я насочи чудесно и я вкара във вратата на Смаланеа за 1:0. Само няколко минути след гола си Дуа отново стреля с глава, но този път стражът на молдовците успя да спаси удара.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

В 34-ата минута Кайо Видал получи дълъг пас от Педро Нареси и нанесе удар към близкия десен ъгъл, но Смаленеа изби в корнер. Пет минути след това Рик Джонатан намери Руан Круз, той шутира, но бе блокиран. В последната минута от редовното време Аслак Фон Витри стреля от свободен удар и нацели напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Василе Джордан центрира на втора греда към Михаил Платика, който продължи към Йон Джордан, а той с глава прати топката в мрежата, но се оказа в положение на засада и попадението не бе признато. Само минута по-късно "орлите" организираха нападение, което завърши със страхотен гол на Руан Крус от дистанция, който не остави шанс на стража Смаланеа.

В 71-вата минута Аслах Фон Витри нанесе тежък удар от дистанция, но вратарят на Петрокуб се справи. Четири минути по-късно Кайо Видал стреля неточно от средно разстояние.

В 83-ата минута отбраната на Лудогорец се разсея и Петрокуб получи отлична възможност за гол, след като Теодор Лунду проби отляво и пусна за забравения Михай Лупан, който нанесе удар от движение, но неточно.

В първата минута от добавеното време Лудогорец си реши всичко! Тодор Неделев стреля хубаво от пряк свободен удар от малък ъгъл, вратарят успя да избир, но Диниш Алмейда бе на точното място в точното време, за да прати топката в мрежата - 3:0.

Три минути по-късно разградчани окончателно сложиха точка на спора. Неделев центрира от ъглов удар към Алмейда, който бе забравен и с глава оформи крайното 4:0.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Витри, Куртулуш, Алмейда, Сон, Пьотровски, Руан Секо, Нареси, Рик, Дуа, Видал

Петрокуб: Смаланеа, Платика, Мудрак, Борш, В. Джордан, Котогой, Лунгу, Платика, И. Джордан, Корунту, Амброш

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец бе победен с 2:7 от Карабах в последния си мач в Европа, което доведе до смяната на Георги Дерменджиев. Така, временно наставник ще е Захари Сираков, който постигна първа победа - срещу Левски в Първа лига.

Днес Лудогорец ще се стреми към втора поредна победа. Новите попълнения Георги Русев и Агибу Камара бяха включени в състава за мачовете от Лига Европа. Те вече дебютираха срещу Левски и сега ще имат шанс да се изявят и на европейската сцена. Агибу Камара заема мястото на контузения Бернард Текпетей, докато Георги Русев замества Матиас Тисера.

Петрокуб влиза в добра форма в мача срещу Лудогорец, но през уикенда загуби в родното първенство от Шериф Тираспол с минималното 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички