Лудогогрец подгони антирекорд в Шампионската лига


Лудогогрец подгони антирекорд в Шампионската лига

1077 0

Лудогорец е на прага да запише антирекорд в младежката Шампионска лига. Разградчани може да се превърнат в най-слабия отбор, участвал в турнира в крехката му история.

Досега воденият от Атанас Димов тим се представя така все едно футболистите се събират минути преди мачовете, пише "Тема Спорт". Ако това беше така, можеше и да оправдаем четирите загуби и стряскащата голова разлика 0-18. Най-сериозни досега се оказаха лекциите, изнесени от Базел. Швейцарците вкараха цели 11 гола в мрежата на "зелените" в двата мача по­между им. И оставиха непреходни марки с отлични школи като Реал (Мадрид) и Ливърпул зад себе си в класи­рането след изиграването на четири от общо 6-те кръга в групата.

Досега само един клуб е завършвал без спечелена точка в груповата фаза на младежката Шампионска лига. Антирекордът, който Лудогорец е на път да счупи, се държи от Виктория (Пилзен). Чехите бяха в Шампионската лига през миналия сезон, като инкасираха цели 22 попадения, но вкараха и 2 гола. До момента през този сезон в турнира има още три отбора, които не са взели нищо. Това са Малмьо, Марибор и БАТЕ Борисов. Всеки един от изброените обаче се е разписал поне веднъж.

Другият тим освен "орлите", който още не намира начин да вкара, е АПОЕЛ (Никозия). Въпреки това обаче кипърците имат 1 спечелен пункт, като головата им разлика също е доста лоша - 0:12.

На този етап не се вижда светлина в тунела Лудогорец най-накрая да се разпише. Причината се корени най-вече в страхливата тактика, която налага треньорът Атанас Димов. Изповядваният от специалиста стил се осланя на защитата, а не както при първия отбор - нападението. Заради това се стига до ситуации, в които футболистите да не знаят какво да правят с топката, когато е тяхно притежание. Просто липсва самочувствие, инстинкт и автоматизъм за разгръщане на атаките и резултатът е налице - 4 мача, 4 загуби и голова разлика 0:18.

С оглед тежките предстоящи мачове срещу Ливърпул на „Герена" и с Реал (Мадрид) в Испания, то никак не са малки шансовете участието на Лудогорец да запише изключително срамно постижение - абсолютен антирекорд в турнира.

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички