Браво! Младежкият национален отбор удари Израел и сложи край на черна серия


Браво! Младежкият национален отбор удари Израел и сложи край на черна серия
Снимка: Lap.bg

877 0

Младежкият национален отбор по футбол на България успя да победи Израел с минималното 1:0 като гост в последния си мач от група "D" в квалификациите за Европейско първенство. В герой за "лъвчетата" се превърна Никола Илиев, който отбеляза победния гол.

Развой на Израел - България

Още: Александър Димитров: Гордея се с тези момчета... Нямаше дузпа - помага се на големите

Израел започна по-активно срещата и първите няколко минути се играха главно в половината на България. Символичните домакини се опитаха да организират няколко атаки, които за наше щастие не доведоха до нищо опасно. След 10-ата минута "лъвчетата" взеха инициативата и се активизираха, като пренесоха играта в другата половина на терена.

След доста скучни и мудни 40 минути дойде и първата интересна ситуация. Тогава Келер проби отляво и центрира по земя към наказателното поле. Около точката за изпълнение на дузпа Лин засече опасно, но прати топката в аут. Няколко секунди по-късно Азо отправи изстрел по диагонала, но Пламен Андреев внимаваше и изби. Така до края на първата част попадения не паднаха.

Само няколко секунди бяха нужни на родния тим да открие резултата в началото на второто полувреме. След бърза атака топката стигна до Роберто Райчев, който подаде към Никола Илиев наляво. Футболистът на Ботев остана сам срещу вратаря на Израел и след хубав удар по диагонала откри - 0:1.

Последваха нови скучни минути, в които нищо интересно не се случваше. В 77-ата Пламен Андреев показа добра реакция, след като се намеси след удар с глава от противников състезател.

Така "лъвчетата" завършват на третото място в своята група с актив от 15 точки. Напред продължава първият - Германия (с 26), и вторият Полша (с 21).

Още: Спорна дузпа лиши България от точки срещу Германия - "лъвчетата" се бореха мъжки! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички