Спорна дузпа лиши България от точки срещу Германия - "лъвчетата" се бореха мъжки! (ВИДЕО)


Спорна дузпа лиши България от точки срещу Германия - "лъвчетата" се бореха мъжки! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

850 0

Младежкият национален отбор на България по футбол загуби с 1:2 като гост на Германия в мач от квалификациите за Европейското първенство за младежи. "Лъвчетата" се бореха здраво в Регенсбург, но спорна дузпа за Маншафта не позволи на нашите момчета да се приберат с точки от гостуването си.

"Лъвчетата" дадоха всичко от себе си, но загубиха

Двубоят започна с масиран натиск на домакините, който даде резултат в десетата минута, когато Максимилан Байер засече с глава топката във вратата на нашите.

 

Постепенно българите се окопитиха и погледнаха по-смело в предни позиции. Така се стигна до 37-ата минута, когато Марин Петков остави топката за Станислав Шопов, който изведе Никола Илиев в наказателното поле и крилото на Ботев изравни от малък ъгъл.

В 66-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Борислав Рупанов посегна с крак към играч на германците, който се строполи на земята и реферът посочи бялата точка. Повторенията на успяха да убедят, че нарушението бе факт, но така или иначе Ник Волтемаде реализира за 2:1.

Хареса ли ви тази новина? Не пропускайте важните новини за деня в българския футбол – последвайте специалния ни канал във Viber ТУК!

До края на срещата играта бе по-скоро равностойна, като нашите можеха да стигнат до ново изравняване, но Атанас Чернев не успя да засече топката от границата на малкото наказателно поле.

За младежите остава още един мач от квалификациите - след няколко дни гостуваме на Израел, като това ще бъде и последен мач за част от момчетата, които повече няма да имат право да се състезават за младежкия национален отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички