Екстаз в националния отбор по футбол! "Не е невероятно, но е прилично"; "Близо сме"; "Ще имаме успехи"; "Равни сме с тимове от Евро 2024"


Екстаз в националния отбор по футбол! "Не е невероятно, но е прилично"; "Близо сме"; "Ще имаме успехи"; "Равни сме с тимове от Евро 2024"
Снимка: БГНЕС

1314 0

Забеляза се вълнение в националния отбор по футбол на България след равенството 0:0 срещу Румъния. "Лъвовете" отново останаха непобедени срещу отбор, който ще участива на Европейскотоп първенство в Германия. С Илиан Илиев начело не бяха сломени и от Унгария, и от Сърбия в края на миналата година.

Оптимизъм цари сред играчите на националния отбор по футбол на България

"Имахме ситуации да спечелим мача. Успяхме да блокираме техните атаки пред нашата врата. Не трябва да се задоволяваме с равен резултат и да казваме, че сме направили нещо невероятно, но направихме приличен мач срещу доста добър съперник, който след няколко дни започва Европейското първенство.

Още: Да се чуди човек как са на Европейско - ялови румънци не вкараха на България

Според мен израства отбора, но трябва да се напасват още доста неща, но виждате, че всички даваме максимума от себе си" - заяви капитанът на отбора Кирил Десподов.

И други споделиха мнението, че сме могли да спечелим двубоя. Освен това бе изтъкнат факта, че сме близо, след като не сме губили срещу три страни, които ще играят на Евро 2024.

"Пропуснахме днес да спечелим и е малко е за съжаление. Но Румъния си спечели групата, бяха пред Швейцария дори. Но пък днес се получи един равностоен двубой и както ние, така и те можеха да спечелят. Не сме толкова далече. Във важните моменти трябва да показваме качествата си" - сподели Марин Петков.

"Най-важното в националния отбор са резултатите. Показахме, че сме равностойни с отбори, които са евроучастници. Като цяло равностоен мач, нека да не се изхвърляме. В края на мача бяхме по-свежи. Ако продължаваме да работим така, ще показваме все по-добро ниво. С Панайотов сме израснали заедно, но не си бяхме партнирали повече от 15 години в един мач. В националния отбор има умни и работливи момчета. Те дават всичко от себе си и искат да се развиват" - пък допълни Георги Костадинов.

Алекс Колев за България

Не изпускай важна новина в света на българския футбол – последвай ни във Viber за най-актуалната информация, последни резултати и топ анализи!

Нападателят Александър Колев е оптимистично настроен, че ако продължават така, предстоят успехите: "Доста приличен мач, имахме своите ситуации. Можехме да и да победим днес. Благодарим на Дюлгеров, че спаси дузпата. Имах възможност да реализирам, бих възможно най-бързо, но ако бях шутирал горе, можеше да бъде гол. Не искам да коментираме миналото. Мисля, че сега показваме доста добро лице. Имаме силите и ако играем така, ще имаме успехи”. А след мача селекционерът Илиан Илиев заяви две ключови думи за националния отбор на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички