11 известни футболисти, "играли" 0 минути на Евро 2024


11 известни футболисти, "играли" 0 минути на Евро 2024
Снимка: GettyImages

1681 0

Европейското първенство по футбол отиде в историята и само в Испания все още мислят за него, радвайки се на четвъртата си рекордна титла от турнира.

За Германия пътуваха стотици футболни звезди, някои се провалиха, други блеснаха, но има и такива, които дори не помирисаха терен, въпреки гръмките си имена. Ето 11 от тях накратко:

Арън Рамсдейл

Още: Кристиано Роналдо попадна в категория "издънки" на Европейското по футбол - ужасяваща статистика

Джордан Пикфорд отдавна "циментира" мястото си като основен вратар на Англия, въпреки че играе за Евертън - скромен клуб за стандартите на Висшата лига. Затова нито Рамсдейл, нито Дийн Хендерсън имаха шанса да пазят на Евро 2024.

Арън Рамсдейл

Джо Гомес

Той е един от само двамата полеви футболисти на "Трите лъва", които не изиграха нито 1 минута на турнира. Другият е защитникът Люис Дънк.

Още: Греховете на "сър" Гарет, които убиха Англия и го обрекоха на забвение

Бенжамен Павар

Второстепенните защитници на Франция пострадаха от не съвсем оправдания прагматизъм на Дидие Дешан, в който Жул Кунде, Дайо Упамекано, Уилям Салиба и Тео Ернандес прекараха по 90 минути във всичките 6 мача на "петлите".

Матайс де Лихт

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

След още един труден сезон, като част от Байерн Мюнхен, нидерландецът не взе участие на Европейското, а в центъра на защитата на "лалетата" се изявяваха Върджил ван Дайк и Стефан де Врей.

Още: Ламин Ямал и Родри забъркаха политически скандал на купона за европейската титла

Матайс Де Лихт

Maрк-Андре тер Стеген

Вратарят на Барселона трябва още да почака, за да стане основен играч под рамката за Германия. И на Европейското Юлиан Нагелсман се доверяваше на Мануел Нойер и не му даде и минута на терена.

Аксел Витсел

Легендата на Белгия, който дебютира за тима през 2008 г. и записа над 130 мача, не получи игрово време на шампионата. По-конкретно заради контузия в слабините.

Грегор Кобел

Парадоксът в швейцарския национален отбор беше, че един от най-добрите вратари в света прекара първенството на пейката. Мурат Якин все още продължава да разчита на Ян Зомер.

Домагой Вида

Домагой Вида

Защитникът отдавна не е основен играч в хърватския тим, но с изявите си за АЕК през сезон 2023/24 доказа, че заслужава да пътува за Германия. Вида не излезе на терена, но си остава изключително важен футболист за селекцията на Златко Далич.

Симон Кяер

Той служи на датския национален отбор в продължение на 14 години и дълго време беше негов капитан и лидер. Все пак, през март той навърши 35 години и се очаква треньорът Каспер Юлман да заложи на по-млади футболисти на неговия пост.

Ибрахима Конате
Ферлан Менди

А ето защо Реал е големият губещ от Евро 2024

Източник: ua.tribuna.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички