Австрия - Турция по ТВ: Къде да гледаме последния 1/8-финал на Европейското по футбол?


Австрия - Турция по ТВ: Къде да гледаме последния 1/8-финал на Европейското по футбол?
Снимка: Getty Images

3346 0

Днешният ден (02.07) е последният, в който ще има 1/8-финални двубой от Европейското първенство по футбол. Големите фаворити вече изиграха своите срещи - имаше изненади, а сега ще се определят и последните двама 1/4-финалиста. Австрия и Турция ще закриват официално програмата от тази фаза на надпреварата.

Коя телевизия ще излъчва сблъсъка Австрия - Турция от Евро 2024?

Още: "Скрит" и явен фаворит закриват 1/8-финалите на Евро 2024: Изненадите може да са от двата мача с най-малко очаквания

Първият съдийски сигнал на "Ред Бул Арена" в Лайпциг е от 22:00 часа българско време. Срещата ще бъде предавана пряко по Диема спорт 3 и Нова тв, като нея и всичко интересно около Евро 2024 може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Австрия се представя отлично от началото на шампионата и привлече много неутрални фенове на своя страна с играта си. Успя да надделее над Нидерландия и Франция и завърши на първо място в групата си. Турция обаче не е за подценяване, като показа, че е способна на изненади срещу сочените за фаворит.

Опитният Рангник срещу младия отбор на Турция

Откакто Ралф Рангник пое Австрия през юни 2022 г., само три европейски нации - Португалия, Холандия и Испания - могат да се похвалят с по-висок процент победи. А една забележителна победа беше постигната в приятелски мач преди малко повече от три месеца. Отборът му разби именно Турция с 6:1 във Виена в контролна среща.

Енергичният отбор на Рангник сега се опитва да достигне до първия четвъртфинал на европейското първенство за Австрия и последните резултати предполагат, че може да са готови за пробив: Вече са спечелили 14 от последните си 19 мача, като са загубили само два.

Турция обаче непобедена в последните си пет мача в официални двубой срещу нидерландците, запазвайки суха мрежа във всеки случай. Въпреки че това ще бъде първата подобна среща след равенството 0:0 в квалификациите за Евро 2012.

Ако звездата на Ювентус Кенан Йълдъз (19 години и 59 дни) и Арда Гюлер от Реал Мадрид (19 години и 128 дни) бъдат избрани за титуляри, това ще бъде едва вторият път, когато някоя нация стартира двама тийнейджъри в мач с елиминации на Европейско - и първият от 1964 година.

Още: Германия може да бъде без един от най-важните си играчи в евентуално зрелище срещу Испания на Европейското по футбол

Треньорът на Швейцария Мурат Якин: Знаехме, че ще прегазим Италия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички