Бос крак върху 50°C, бременна майка и план за 5200 км: Историята на родителите на Нико Уилямс


Бос крак върху 50°C, бременна майка и план за 5200 км: Историята на родителите на Нико Уилямс
Снимка: GettyImages

3077 0

Испания продължава своето участие на Европейското първенство по футбол, след като преди няколко дни отстрани Германия на четвъртфиналите. До момента „Ла Фурия Роха“ е тимът, който може би играе най-приятния футбол на турнира, а една от заслугите за това е на 21-годишното крило на Атлетик Билбао Нико Уилямс.

Нико Уилямс

Младият футболист е една от несменяемите звезди на испанците, но за да стигне до тази сцена, той, заедно със семейството си, преминават през множество изпитания в своя живот.

Историята на семейство Уилямс

Родителите на Нико са от Гана, но те бягат от своята родина през 90-те години на миналия век в търсене на по-човешки условия за живот, като планът бил да изминат около 5200 километра (разчитайки и на доза късмет да получат помощ от хора). Преди да достигнат Испания, те прекосяват пустинята Сахара без никакви обувки, а температурата е достигала на моменти 50 градуса. Невъобразимо е и това, че майката на Нико по това време е била бременна в седмия месец с брата на Нико – Иняки.

Нико и Инаки Уилямс

Още: Важен нападател за Испания е на линия за полуфинала на Европейското - изясни се голямо недоразумение

Пристигането на испанска територия обаче е било на път да завърши по лош начин за тях. Тъй като семейството минава нелегално границата, те са арестувани и се очаква, че ще ги върнат обратно в Гана. Тогава за тяхна радост се появява адвокат от католистическата отганизация „Каритас“, който намира начин да ги спаси от повторно връщане в тяхната родина. Той им заявява, че за тях единственият начин да останат в Испания е, ако обяснят на властите, че идват от държава, в която се води война.

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Така родителите на Нико Уилямс късат своите ганайски документи и в търсене на политическо убежище заявяват, че са родом от Либерия. По този начин те достигат до Билбао.

В първите години от тяхното пребиваване там, семейството е подпомогнато от католическия свещеник Иняки Мардонес, който по-късно става и кръстник на първия им син Иняки Уилямс. Затова и те го кръщават на духовника.

Инаки Уилямс за трудния път на неговото семейство

Още: Героят на Испания я класира на полуфинал на същия стадион, на който блестя баща му

„Историята на родителите ми ме накара да се боря още повече да им върна всичко, което те са жертвали за нас с брат ми. Никога няма да успея напълно да им се отплатя, все пак те рискуваха живота си. Опитвам се поне да им осигуря живота, който те са искали на самите нас да предоставят. И до някаква степен мога да кажа, че успяхме“, споделя звездата на Испания Инаки Уилямс относно признателността, която изпитва към своите родители.

Защо Германия не получи дузпа срещу Испания? От УЕФА разяснили подобна ситуация още преди Европейското по футбол

*Испания спечели, но веднага се сблъска с лоши вести: Куп звезди пропускат полуфинала на Европейското по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички