Важен нападател за Испания е на линия за полуфинала на Европейското - изясни се голямо недоразумение


Важен нападател за Испания е на линия за полуфинала на Европейското - изясни се голямо недоразумение
Снимка: Getty Images

1202 0

Правилата за жълтите картони и наказанията са доста прости на Европейското първенство по футбол. Играч, който натрупа два жълти картона, ще изтърпи наказание за един мач.

Едно важно нещо, което трябва да се отбележи обаче е, че всички жълти картони, получени по време на груповата фаза, 1/8-финалите и четвъртфиналите, ще бъдат заличени преди полуфиналите.

Следователно, след като играчите с жълти картони преминат през четвъртфиналната фаза, те могат да въздъхнат с облекчение. Единственият начин играч да бъде отстранен за финала е, ако бъде изгонен на полуфинала.

Редица звезди на Англия са в опасност

Англия определено ще бъде без Марк Гуехи за четвъртфиналния мач срещу Швейцария, след като централният защитник натрупа два жълти картона и едно грешно движение на редица други ключови играчи може да доведе до отстраняването им за полуфинала, ако продължат напред.

Джуд Белингам, Фил Фодън, Конър Галахър, Коби Мейну и Трипиър са с жълти картони на четвъртфиналите и ако получат един в този мач, това ще доведе до отстраняване за полуфинала. Днешния им съперник Швейцария също трябва да внимава. Капитанът Гранит Джака получи един жълт картон в турнира, както и Рикардо Родригес, Ремо Фройлер, Дан Ндойе и Винсент Сиеро. Те ще трябва да имат предвид статуса си, когато се изправят срещу Англия.

Голямо недоразумение в Испания

Ако ти хареса това съдържание, последвай ни във Viber ТУК за още интересни и любопитни статии!

Изключително любопитна е ситуацията в испанския национален отбор, където се стигна до известно объркване след мача с Германия. Дани Карвахал беше изгонен, след като получи два жълти картона при четвъртфиналната победа на Испания над Германия и ще пропусне полуфинала.

Същото ще направи и Робин Льо Норманд, който влезе в игра на един жълт разстояние от наказание, което получи през първото полувреме. Имаше и опасения, че капитанът на отбора Алваро Мората е получил жълт, заслужаващ наказание, но картонът всъщност беше показан на Фабиан Руис. Нещо, което не стана ясно по време на мача, тъй като картонът бе изписан на името на Мората. В Турция е най-тежко положението, като отборът им е с най-лоша дисциплина с най-много жълти картони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички