Европейското първенство по футбол наближава: 500 балкански хулигани ще опитат да тормозят 40 000 фенове на Англия - полицията реагира


Европейското първенство по футбол наближава: 500 балкански хулигани ще опитат да тормозят 40 000 фенове на Англия - полицията реагира
Снимка: Getty Images

1630 0

Големият фаворит на специалисти и анализатори за трофея на Европейското първенство по футбол 2024 - Англия, започва участието си през уикенда - в неделя (16.06), когато в 22:00 часа българско време се изправя срещу Сърбия.

Хиляди фенове ще пътуват, за да гледат мача, а полицията очаква и действия на насилие. В Гелзенкирхен ще пътуват около 40 хиляди англичани, като се очаква привържениците на Сърбия да са между 5 и 8 хиляди.

Хиляди фенове ще пътуват за Англия - Сърбия на Евро 2024: Очакват се безредици

Още: Трус в Германия дни преди Европейското първенство по футбол: Двама уж близки си скочиха на бой (СНИМКИ)

От полицията в Германия обаче предупредиха пътуващите, че се очакват около 500 хулигани, които да опитат да тормозят физически запалянковците на "трите лъва". Началникът на полицията в града - Петър Бот, заяви, че се надяват да спрат хулиганите преди да успеят да стигнат на мача, който бе определен от УЕФА като "високорисков".

"Предполагам, че най-голямото предизвикателство за нас ще е да идентифицираме групи, които са склонни към насилие - още в най-ранните фаза, за да ги разделим от мирните и спазващи закона фенове - това ще е предизвикателство" - заяви той.

Англия е големият фаворит на Евро 2024

Напомняме, че над 1600 фенове на Англия, които са със забрана за посещаване на мачове, бяха принудени да предадат паспортите си за цялото време, докато се провежда Европейското, за да не могат да пътуват за мачовете. Това е решение, което бе взето след колаборация между властите в Германия и в Анлия, като и двете страни го определиха като "брилянтно".

Още: 40-годишен рекорд, който НИКОЙ не доближи: Европейското първенство по футбол 2024 е последният шанс за Кристиано Роналдо да го подобри

Над 1000 германски полицаи ще следят за хулигански прояви и ще поддържат реда в неделя, когато е мачът. Вижте пълната ТВ програма за Европейското първенство по футбол 2024 - от първия двубой до финала - къде ще дават всеки мач?

Вече се "знае" за Европейското първенство по футбол: Шокиращ голмайстор + докъде ще стигне Германия?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички